Fekete-Győr András az ATV studiójában "jelentette be" Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként való indulását a baloldali előválasztáson.
Zoom
"A Fidesz egyszerűen feláldozza a magyar állam működőképességét, hogy párhuzamos államot építhessenek ki Orbán Viktor és a Fidesz 2022-es választási vereségére készülve. Ha az övék nem lehet Magyarország, senkié ne legyen – ezt üzeni Orbán Viktor és a fideszes képviselők. Azon budapesti, szegedi, pécsi, debreceni orvostanhallgatók fölül is kiszervezik az egyetemeiket, akik medikus hallgatóként épp az összeomlás szélén álló, alulfinanszírozott egészségügyben próbálnak minél több életet megmenteni" – írta ki Hajnal Miklós a Facebookon a Momentum "terasz-tüntetése" során, melyet a Kossuth téren rendeztek hétfőn.
Az új fajta demonstrációról Rónai Egon kérdezte Fekete-Győr Andrást, a Momentum mozgalom elnökét, akitől, mint a közelgő baloldali előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltjétől feltettek az előválasztással kapcsolatos kérdéseket is.
"Nagyon várjuk, hogy Gergővel teljes legyen a csapat" – hangzott el a műsorban, ami annál is furcsább, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének a tisztségre való jelentkezése egyelőre csupán pletyka.
Vasárnap jelentette be indulását Dobrev Klára, akit a Momentum elnöke ezekkel a szavakkal üdvözölt az egyik közösségi oldalon: "ÜDV A CSAPATBAN, KLÁRA!".
Vasárnap jelenthetik be
A Mandiner információi szerint igaz a régóta rebesgetett hír, miszerint Karácsony Gergely is indul miniszterelnök-jelöltként a balliberális előválasztáson. Úgy tudják, ezt május 9-én, vasárnap fogják bejelenteni az őt jelölő pártok, az MSZP és a Párbeszéd.
A lap szerint a baloldalon nyílt titok, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztása valójában előre megírt forgatókönyv szerint fog történni, a hatpárti összefogás végső jelöltje Karácsony lesz.  Erre utal a hvg napokban megjelent cikke is, amelyben ezt írják: "Többekkel beszélve az a valószínű forgatókönyv, hogy az előválasztás végén Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt".
Erről írt a napokban megjelent cikkében a Magyar Nemzet is. A lap szerint, Dobrev Klára indulásának nyilvánosságra kerülése miatt egyre nagyobb a nyomás a főpolgármesteren, hogy ő is bejelentse, megméretteti magát.