2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:59 Pénteken érkezik a "hideg"front, de jelentős lehűlés nem várható17:18 Nem is értjük: Budapestre jön egy szivárvány-karszalagos néger, és attól tart, hogy nem fogunk örülni neki16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Visszavonulót fújt az újbudai szivárványkoalíció az ingatlankiárusításokból

Reklám

Nem értékesítik azt a budapesti, XI. kerületi telket, amelynek eladása és beépítése ellen megmodult a környék lakossága, és az "örökös ökoiskola" egyetlen zöld kertjét sem, mely ellen a Mi Hazánk tiltakozott. Érvénytelenítette ugyanis az Ulászló utcai telek értékesítésére kiírt pályázatot László Imre, a kerület DK-s polgármester – derül ki a kerületvezető közösségi oldalára feltöltött videóból.
Az egykori tüdőgondozó, későbbi védőnői szakszolgálat épületének helyére két, földszint plusz öt emelet magas társasházakat – benne 42 lakással –, a földszintre pedig orvosi rendelőket terveztetett az önkormányzat. Az ingatlant a jogerős tervekkel együtt hirdették meg. A helyiek a kerületi lapból értesültek az önkormányzat terveiről. Ebből nőtte ki magát a tiltakozás, amely azon ritka példák egyike (volt), amelyben civilek – függetlenül a politikai értékrendjüktől – fogtak össze, hogy az „udvari parkjukat” megvédjék. Az önkormányzat a pályázatában ugyanakkor egy furcsa konstrukcióban azt is kikötötte, hogy a földszinti orvosi rendelőket visszavásárolná a befektetőtől.
László Imre polgármester a bejelentést tartalmazó videójában emlékeztetett: a 2019-ben megválasztott önkormányzati vezetés az előző fideszes vezetéstől örökölte a saroktelekként emlegetett ingatlan tervezési dokumentumait és beépítési engedélyét. A polgármester akkor is odaszúrt az elődjének, amikor azt mondta, hogy az előző vezetés nem vonta be a civileket a tervezésbe, szerinte ez súlyos mulasztás. (A civilek egyébként kifogásolták a jelenlegi vezetés hozzáállását is). László Imre úgy fogalmazott, alkalmazkodnak a helyiek indokolt és jogos érdekeihez. Ezért a kerület civiljeinek és a koalíció hat pártjának javaslatát meghallgatva úgy döntött, hogy az Ulászló utcai telek értékesítési pályázatát – egy másik, Badacsony utcai telek értékesítésével együtt – eredménytelennek nyilvánítja.
A szóban forgó ingatlan megvásárlására május 6-ig lehetett ajánlatokat benyújtani. Korábban az önkormányzat azt közölte, hogy addig öten vásárolták meg a pályázati dokumentációt.
A beérkezett pályázatok bontása után a kerületi önkormányzatban ellenzékben lévő Mi Hazánk Mozgalom arról számolt be a közösségi oldalán, hogy önkormányzati értékbecslés szerint nettó 676 millió forint értékű, Ulászló utcai, telekre öt ajánlat futott be. Állításuk szerint a legalacsonyabb ajánlat 335 millió forintról szólt, de volt 700 és 710 millió vételi ajánlat is. Írtak arról is, hogy a legjobb ajánlatnak is része az építendő rendelő és parkoló 198 millió forintos, önkormányzati visszavásárlása, így 512 millió forint bevétele lehetne az önkormányzatnak.
Hintsch György alpolgármester korábban ugyan érvelt az értékesítés mellett, egy kiskaput mégis hagyott: a Magyar Hang egyik kérdésére ugyanis azt írta, nem feltétlen ragaszkodnak az értékesítéshez, arról a beérkezett pályázatok alapján döntenek.
A szóban forgó ingatlan építési engedélyei idén ősszel járnak le. Arról László Imre nem közölt információt, hogy mi lesz a telek sorsa a jövőben, írja a lap.
Mi Hazánk: győztünk, meghátráltak!
Mivel a polgármester letiltotta oldaláról Novák Előd önkormányzati képviselőnket, csak itt tudunk hozzászólni. Bár a szivárványkoalíció mostani videójában sem árulta el, de a Mi Hazánk múlt héten nyilvánosságra hozta, miután Novák Előd egyetlen képviselőként jelen volt a pályázatbontáson: a nem nyilvános önkormányzati értékbecslés összegét el nem érő pályázatok érkeztek az újbudai ingatlankiárusításra, ezért eredménytelenség miatt amúgy is fel kellene hagyjon a balliberális kerületvezetés a közösségi vagyon elherdálásával. Leginkább ennek köszönhető a meghátrálásuk, mert lenne az a pénz... - olvasható a Mi Hazánk újbudai szervezetének Fb-oldalán, alább a folytatás.
A titkosított, de a Mi Hazánk által nyilvánosságra hozott önkormányzati értékbecslés szerint nettó 676 millió forintot érő, Ulászló utcai, ősfás saroktelekre a pályázatok bontása során kiderült, hogy öt ajánlat van 335 millió forinttól kezdve, kettő gyanúsan meghaladja bár a vélhetően kiszivárgott értékbecslést 700 és 710 milliós ajánlattal, de a legjobb ajánlatnak is része az építendő rendelő és parkoló 198 millió forintos, önkormányzati visszavásárlása, így 512 millió forint bevétele lehetne csak az önkormányzatnak. A Bocskai úti „örökös ökoiskola” egyetlen zöldterületű udvarára nettó 120 millió forintos ajánlat volt a legmagasabb, noha az értékbecslés szerint nettó 129 millió az értéke, az alatt nem adható el.
A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja, hogy a mostani ingatlanmutyik pályázati lebonyolítására ráadásul képesek voltak a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében Molnár Gyula és Lakos Imre ellen indult büntetőeljárás harmadrendű vádlottját, Zala Lászlót ismét megbízni jogi feladatokkal. Az általa vezetett ügyvédi iroda már 2019 novemberében 4,2 millió forintot számlázhatott az önkormányzatnak, és azóta is folyamatosan, óriási összegeket.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready