Sokan arról számoltak be az utóbbi időben, hogy ismeretlen telefonszámról oltásellenes, vagy éppen a baloldal oltásellenességéről beszélő hívásokat kaptak az utóbbi napokban. Ráadásul az egymással ellentétes tartalmú hívások ugyanarról a számról érkeztek, írja az Index.
"Csalás az oltás! Mindenki meghal!" – több ember is jelezte az egyik közismert telefonos tudakozó felületén, hogy ilyen és ehhez hasonló szövegekkel keresték fel őket egy számról. Állításuk szerint az ismeretlen férfi, miután elmondja szövegét, rögtön bontja is a vonalat.
Eközben egy másik telefontudakozón azt írják, hogy az oltásra figyelmeztető szöveg mellett olyan hívások is érkeztek erről a számról, amelyek a „baloldal oltásellenességéről ” beszéltek. Ez utóbbiról több Facebook-bejegyzésben is beszámoltak, ők azt mondták, hogy egy fiatal, robotszerű női hang beszélt a telefon másik végében.
Az egymással ellentétes tartalmú hívásokat ugyanarról a vezetékes számról (0615500154) intézik. Nem tudni, hogy a hívó kiknek a mobilszámához és hogyan jutott hozzá. Az is elképzelhető, hogy csupán véletlenszerű számokra telefonál az illető.
Zoom
Egyesek szerint a telefonjuk már most potenciális csalásként jelzi ki a telefonszámot, amikor hívás érkezik onnan. A történekről már a rendőrséget is értesítették, ők még egyelőre nem adtak ki közleményt az üggyel kapcsolatban.