Mint korábban arról hírt adtunk, néhány hete cigánybűnözők meglincseltek egy idős férfit a saját háza előtt Jászapátiban. László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője mondta el a részleteket. Sajnos azonban tovább tombol a cigánybűnözés, újabb lincselésről kaptunk híreket, szintén László Attilát kérdezte portálunk, mi történt.
Zoom
Jászapátiról beszélünk megint, egy férfi ment haza vasárnap este a munkából, többgyermekes családapáról van szó, mire hazaért, már ott várta legalább 40 cigány. Ennek az az előzménye, hogy hangosan szólt a zene a cigányoknál, a szembe levő házból – fogalmazott László Attila.
Mikor távollétében a férfi erről értesült, értesítette a rendőrséget. Egyelőre tisztázatlan körülmények között ez kitudódott az egyébként első áldozást ünneplő cigányok körében, és ezért kezdtek el csoportosulni a családapa háza előtt.
A feldühödött cigányok rátámadtak a férfire, a gyermekek bezárkóztak ijedtükben a házba, a férfi is igyekezett bemenekülni a telkére, a kerítést a cigányok konkrétan lebontották, téglákkal, üvegekkel, minden elképezhető dologgal verték, a feje úgy fel van dagadva, hogy nem túlzás azt állítani, hogy a duplája – osztotta meg a MÖM vezetője a megdöbbentő részleteket.
Kiérkeztek a rendőrök és a mentősök, de egész egyszerűen tehetetlenek voltak, nem tudtak a helyszínhez férni a megvadult cigányoktól. A helyi rendőri erők teljesen tehetetlennek bizonyultak, erősítésre volt szükség, megérkeztek a készenlétisek, de még katonák is. Ők aztán lezárták az utca mindkét bejáratát, és jobb belátásra bírták a cigányokat. Információink szerint még most is rendőri jelenlét van az utcában.
Zoom
Kérdésünkre, miszerint ez ugyanaz a cigány család volt-e, akik pár hete az idős bácsit verték össze, László Attila azt mondta, ő úgy tudja a helyiektől, ez egy teljesen másik társaság volt, úgy hírlik, maffiózók, drogkereskedők is akadhatnak köztük.
Mint ismert, a Mi Hazánk, a Betyársereg és a Magyar Önvédelmi Mozgalom e hét vasárnapján Monoron fog demonstrálni, ahol szintén ugyanez a probléma, egy fiatal cigány kioltotta egy idős bácsi életét. Ezért hát jogos volt a kérdésünk, a későbbiekben szükséges-e demonstráció Jászapátiban is? László Attila szerint egyértelműen.
Körülbelül 10 helyi lakossal vagyok kapcsolatban, mind arról számolt be eddig, hogy a helyi rendőrség velejéig korrupt és összejátszik a cigányokkal. Most, hogy ledarálták a cigányokat, meg mindig szervezkednek és uszítják egymást. Azt mondják a helyiek, hogy van egy titkos Facebook-csoportjuk is a cigányoknak, ahol szervezkednek, és magyarok elleni merényletekre készülnek. Durván hangzik, de van igazságalapja, ez 100% - zárta gondolatait a MÖM-vezető.
Lantos János – Kuruc.info
Akkora a rend, hogy még a fideszes képviselőt is fenyegetik
Több száz fős buli volt vasárnap este Jászapátiban egy a környéken ismert mulatós zenésznél, a szomszédok jelezték, hogy zavarja őket a hangoskodás, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost is segítségül hívták, aki fokozottabb rendőri intézkedést kért, mert az egyik szomszédot megverték. Pócs szerint a zenész, akit tudomása szerint a rendőrök elvittek, meg is fenyegette őt - ezt már a Telex írja. Az elkövetők származásának megnevezését persze hiába várjuk tőlük.
Pócs János hétfőn dél körül tett ki egy fotót a Facebookra, mellé pedig azt írta, hogy egy Jászapátiban ismert mulatós zenész megfenyegette őt, de a képviselő jelezte neki a Facebookon: „Várlak, de várnak még rád máshol is!”, utalva arra, hogy az illetőt elvitték a rendőrök a nagyszabású vasárnap esti intézkedés során.
Pócs János a Telexnek azt mondta, a zenész és családja nagyszabású bulit rendezett Jászapátiban, mert az egyik gyerek elsőáldozását ünnepelték. Pócs szerint mintegy kétszáz vendég volt a buliban, „az ország minden pontjáról érkeztek az emberek, lakodalom méretű bulit csaptak”. Még az esti órákban is tombolt a zene, így az egyik szomszéd kérte, hogy vegyék lejjebb a hangerőt. Ezután Pócs szerint a buli résztvevői utánamentek a reklamáló szomszédnak, és a házában vagy az udvarán meg is verték. Pócs azt mondta, súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a szomszéd, akit mentő vitt el a helyszínről.
A szomszédok Pócsot is segítségül hívták, aki ki is ment a helyszínre, és ő is szólt a rendőrségnek, fokozottabb intézkedést kért. „Ha valaki a segítségemet kéri, akkor az a dolgom, hogy odamenjek, és segítsek” – mondta a Telexnek a képviselő, aki korábban Jászapáti polgármestere is volt. Beszélt arról is, hogy először csak egy kisebb rendőri egység érkezett, aztán később még több, 60-80 rendőr jött a helyszínre. Pócs arról is beszélt, hogy egy „hírhedt” helyi csapatról van szó, évekre nyúlik vissza a konfliktus a helyiek és a társaság között. A képviselő azt mondta, a zenész megfenyegette őt, amikor a helyszínre érkezett. Ráadásul nem először kapott tőle fenyegető üzenetet.
Azért küldhettek neki fenyegető üzenetet, mert „valószínűleg tudták, hogy nekem is szerepem volt abban, hogy ilyen nagy erőkkel vonult a helyszínre a rendőrség”. Azt is mondta, próbálta kérni az utcán összegyűlt nagyobb tömeget, hogy ne avatkozzanak bele az ügybe, maradjanak nyugodtak, hagyják a rendőrségre a dolgot. Pócs szerint a zenész a fenyegető üzenetben jelezte neki, hogy „ő lesz a következő”, de „nem baj az, jeleztem neki, hogy nem félek. Nem első alkalommal volt ilyen üzenet.” Pócs szerint az illető az „alvilághoz tartozik, és próbálja félelemben tartani a lakosságot”. A képviselő még azt is mondta, hogy amikor tud, személyesen is jelen van a konfliktusoknál, és „ez bizonyára nem tetszik” az illetőnek.
Frissítés: egyetlen cigányt vettek őrizetbe
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye az ügyről:
Csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Jászberényi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, egy helyi lakos bejelentése alapján. A feltételezett elkövetők 2021. június 6-án 19 óra körül Jászapáti egyik utcáján - előzetes szóváltást követően - bántalmazták a sértettet. A rendőrök a helyszíni intézkedés során egy férfit előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására a területileg illetékes ügyészségnek. Az őrizetbe vett személy tettestársainak felkutatása folyamatban van.