2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Jászberénytől Szolnokig minden rendőr a barátjuk - mondták a lincselő cigányok - és tényleg

Politikustól nem megszokott szerepet vállalt a Fidesz országgyűlési képviselője, amikor a hét végén kommandósok védtek meg egy kétgyermekes családapát a bosszúra éhes szomszédoktól Jászapátiban. A megvert apa bűne csupán annyi volt, hogy zavarta a szemközti házban bömbölő zene. Pócs János a támadás hírére a helyszínre sietett, útközben maga riasztotta a rendőrséget, és akkor is ott volt, amikor bilincsbe verve kihozták S. Krisztiánt, az egyik gyanúsítottat, aki odaszólt a képviselőnek: „Ezt elintézted, Pócs, te leszel a következő!” - írja a Blikk, gondosan ügyelve arra, hogy még véletlenül se nevezzék meg az elkövetők származását, az ugyanis csak fordított esetben lenne fontos, de akkor nagyon.
– Garantáltam a megvert apukának, hogy megvédjük a támadók bosszújától. Ennek hatására tett tanúvallomást – mondta a lapnak Pócs János. – Azt is megígértem, hogy a verekedő család vagy beilleszkedik, vagy elköltözik. A fenyegetéstől pedig nem ijedek meg – tette hozzá.
Zoom
Pócs János képviselő (jobbra) és a megtámadott családapa (fotók: Grnák László)
A lap munkatársának ottjártakor a megvert férfi épp a kapuban állt. Letört három foga, az orra eltört, a szeme alatt hatalmas monokli éktelenkedett, a halántékán kalapácsütés nyoma. Felesége az udvar végén mosta fel a vért.
– Este hét óra előtt bementem a helyi rendőrségre, mert bömbölt a zene az utcánkban, megkérdeztem, tudnak-e segíteni. Azt a választ kaptam, hogy csak ketten vannak, nem tudnak semmit tenni – idézte fel a történteket a megvert férfi. – Mire hazaértem, 30-40 ember jó hangulatban várt rám a házam előtt, csak épp nem hívta meg őket senki. Kirángattak az autóból, a kapuhoz vágtak, ütöttek, ahol értek, közben számonkérték rajtam, hogy miért mentem a rendőrségre, hiszen
nekik Jászberénytől Szolnokig minden rendőr a barátjuk.
A támadók a kerítésen átugorva bejutottak a házigazda udvarára. Egyikük egy ütéssel földre küldte a férfit. Ez jel volt a többieknek: kalapáccsal, téglával, virágcseréppel ütötték a házigazdát, aki kúszva-mászva próbált menekülni.
Zoom
Amikor később az orvos ellátta a sebeit, viccelődve azt mondta neki: mostanában ne tegyen fel magáról fotót az ismerkedési oldalra.
Zoom
– A hétéves kislányom és a tízéves fiam szerencsére a házban voltak az anyjukkal, de ők is látták, amikor az egyik támadó cseréppel leütött – folytatta a családapa. – A gyerekeket pszichológushoz vittük, ahol kiderült, szégyellik magukat a történtek miatt. Nem érezték biztonságban magukat, nem mertek éjszakára otthon maradni.
Most komolyan: a rendőrséghez fordultunk segítségért, ahol elárultak minket. És még mi szégyelljük magunkat? Nekünk kell elmenekülni?
– Jámbor ember vagyok, soha senkivel nem volt vitám. Eldöntöttem, hogy inkább elköltözünk albérletbe. Több mint 13 éve lakunk ebben az utcában, de egyetlen szomszédom se jött segíteni. Az utcán állva nézték, hogy vajon agyonvertek-e. Hiába tettem feljelentést, a tettest egy napig se tartották bent, már hazaengedték – tette hozzá.
A Blikk Pócs János jelenlétében felkereste a verekedő szomszédok családtagjait is, akik először csak az ügyvédjük jelenlétében akartak beszélni, de végül elzárkóztak a nyilatkozattól.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready