2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Orbán: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány - Mi Hazánk: félmegoldás

Reklám

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben - jelentette be szerdán Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóban. /Bővített hír./
Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvények miatt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a Facebook-videóban, amelyben bejelentette a népszavazást. A kormányfő arról beszélt, hogy Brüsszel az oktatási és a gyermekvédelmi törvény módosítását követeli.
Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal – fogalmazott.
A kérdések:
  • Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemi átalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Frissítés: "a Mi Hazánk sikere a gyermekvédelmi népszavazás, ám csak félmegoldás" - további kérdéseket javasolnak
A Mi Hazánk saját sikerének tekinti a gyermekvédelmi népszavazást, hiszen ezekre a problémákra akcióinkkal és javaslatainkkal mi hívtuk fel a társadalom figyelmét, ugyanakkor nem állhatunk meg félúton. Itt is a szokásos fideszes félmegoldással találkozhatunk ugyanis: minden józan gondolkodású ember egyetért ezekben a kérdésekben, ám az intézkedések nem elegendőek a megfelelő védelemhez.
Akár a homoszexuális propaganda iskolai tiltásáról, akár a médiatartalmak korlátozásáról van szó: a Mi Hazánk volt a pártok közül az első, amely a gyermekek védelme érdekében történt fellépést sürgette, sőt jogszabálymódosítást is kezdeményeztünk már több mint két éve, amit akkor (lehet, hogy még Szájer József sugalmazására) a Fidesz is elutasított. De támogatni is jobb későn, mint soha. Örülünk, ha a kormányban meggyengült a homoszexuális lobbi.
Ugyanakkor a szexuális deviáns propaganda visszaszorításához és tilalmának érvényesítéséhez elengedhetetlennek tartjuk, hogy a Büntető Törvénykönyv az orosz modell szerint büntetéssel is sújtsa a tilalom megszegőit - erről teljesen megfeledkezett a kormány, így pedig nem sok foganatja lesz a tilalomnak. Fontos lenne az is, hogy a szexuális deviáns propaganda ne csak a kiskorúak irányában, hanem a társadalom egésze tekintetében is legyen tiltott.
A faltörő kos szerepét továbbra is vállalva azt kezdeményezi a Mi Hazánk, hogy ne végezzen félmunkát a kormány, a gyermekvédelmi kérdéseket egészítsük ki az alábbiakkal:
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeket hosszú távon ismeretlen hatású vakcinákkal beoltsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy közintézményekre szivárványos zászlót tűzzenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy Magyarországot nagykövetként pedofilok is képviselhessék?
  • Támogatja-e Ön, hogy a még meg nem született gyermekek élethez való jogát a magzatok szívhangjának meghallgatása nélkül korlátozzák?
  • Támogatja-e Ön, hogy a szexuális devianciákat utcai felvonulásokon is népszerűsítsék?
A Mi Hazánk elvárja a kormánytól, hogy ezekre is adjon érdemi választ - a gyermekek védelme érdekében, írja közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.
Frissítés: már be is nyújtották a népszavazási kérdéseket az NVB-hez
A kormány benyújtotta a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).
A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán az NVB-hez 2021-ben benyújtott országos népszavazási kezdeményezések között szerda délután már meg is jelentek a kormány által benyújtott kérdések.
Az NVB-nek a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről. Az NVB akkor hitelesíti a kérdést, ha az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésről van szó, és ha nem ütközik tiltott tárgykörbe - például a költségvetés vagy nemzetközi szerződések ilyen tárgykört jelentenének -, továbbá, ha egyértelmű a kérdés megfogalmazása. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napja van arra, hogy jogerősen eldöntse, a népszavazásra feltenni kívánt kérdés hitelesíthető-e.
Papírforma a ballib ellenzék viszonyulása és az arra adott fideszes válasz is
A baloldal Brüsszel és az LMBT-aktivisták oldalára állt - közölte a Fidesz szerdán a baloldali pártok gyermekvédelmi népszavazásról szóló nyilatkozataira reagálva az MTI-vel.
Azt írták: Brüsszel visszaél a hatalmával, "fenyegetőzik", mert a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. A baloldal, mint ahogy a migráció ügyében, úgy most is Brüsszel oldalára állt - fogalmaztak a közleményben. Hozzátették: a brüsszeli bürokratáknak és a Soros-szervezeteknek az fáj, hogy az LMBT-aktivistákat nem engedik a gyerekek közelébe.
Kiemelték: a Fidesz-KDNP támogatja a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást és a jövőben is határozottan kiállnak a gyermekek védelme mellett.
(Kuruc.info - MTI - 24 nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready