„Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a támogatásomat akarom kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, az elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul” – írta a - Telex szerint - "angol" (de magát amúgy feketének valló) Forma–1-es versenyző az Instagramon.
Zoom
Magyarországon más a BLM jelentése, talán Buzi-Leszbi Méregnek fordíthatnánk (fotó: GQ Magazine)
Hamilton a Magyar Nagydíjra érkezett az országba, amit július 30-a és augusztus 1-je között tartanak a Hungaroringen, Mogyoród határában.
Hamilton - akinek a buzilobbisták nyilván elmagyaráz(at)ták, mit kellene nyilatkoznia - még azt is írja, arra buzdítja magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az "LMBTQ-emberek jogai" mellett.
Zoom
Varga: cipész maradjon a kaptafánál!
Frissítés: úgy tűnik, nem a feka magánakciója volt
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is "az LMBTQ-közösség irányába tett gesztust", amikor szivárványos tornacipőben jelent meg a Hungaroringen, írja az Index.
Zoom
Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője érkezik a Forma-1-es Magyar Nagydíjra a mogyoródi Hungaroringen 2021. július 29-én (fotó: Balogh Zoltán / MTI)
Erről az Aston Martin istálló ugyancsak buziimádó kommunikációs vezetője, Matt Bishop is megosztott egy fotót:
2. frissítés: egy kis humor: Hamilton egy legenda, és az Orbán-kormány leváltására szavaz
Erre izgul most egy szarházy: