Szanyi Tibor, szélsőséges szocionista képviselő arra kéri az újlipótvárosiakat, hogy ne üljenek fel a péntekre meghirdetett "fasiszta provokációnak", de nagyszámú, csendes jelenlétükkel adják jelét önvédelmi képességüknek. Erről az köztörvényes MSZP helyi országgyûlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón beszélt, ahol megjelent Tomcat is, kikérve magának a fasisztázást, egyúttal pert helyezve kilátásba.
A szocionista politikus felszólította a rendőrséget, hogy a törvény teljes erejével védje meg a városrész polgárainak testi és lelki épségét. Szavai szerint megelőzést várnak, nem pedig utólagos vizsgálatokat. Az állami és rendvédelmi szerveknek most kell megmutatniuk, hogy méltóak a bizalmunkra - fûzte hozzá. Az újlipótvárosi országgyûlési képviselő elmondta: bármelyik polgáruk elleni támadást az egész közösségük elleni támadásként értékelik. Mint fogalmazott: az első támadást visszaverték, "a készülő, tehát megelőzhető második támadás elhárítását, immár szervezettebben az államunkra bízzuk".
A tájékoztatóra bejutott Polgár Tamás (Tomcat), a tüntetés szervezője, aki kikérte magának, hogy fasisztának nevezik a felvonulásukat. Kamerával a kezében azt kérdezte az MSZP-s képviselőtől, honnan veszi a bátorságot, hogy fasisztának nevezze őket, és honnan gondolja, hogy bárkit is bántani szeretnének. Majd El-Qró nyelvén is megismételte: "Honnan veszi ön a bátorságot, honnan van magának pofája, hogy bennünket erőszakos fasisztákként mutasson be?" Szanyi Tibor erre azt válaszolta, "akinek nem inge, nem veszi magára". Hozzáfûzte a komcsik nyelvén: az egész rendezvény előkészítésének "a hangulata, jellege, látványa, értelme, szaga mindene egy fasiszta provokáció".
Tomcat éles szavakkal kritizálta a szocialisták által biztosított demokráciát, s felvetette: vajon ha egy zsidót dobnának ki az üzletből, Szanyi akkor is így "siránkozna-e"? Majd hozzáfûzte: "Mit képzelnek maguk, akik elkúrták ezt az országot, ilyesmit mondanak magyarokra, hogy újfasiszták?" Végül kijelentette: "maguk a fasiszták, akik kilövöldözik az emberek szemét, akik magasan szarnak a törvényekre!"
Polgár Tamás elmondta még: rágalmazás, becsületsértés és rémhírterjesztés miatt feljelenti azokat, akik még egyszer fasisztának, újnyilasnak nevezik a felvonulást, vagy azt állítják, hogy erőszakos cselekményre készülnek.
MSZP-től kapott sajtóbelépővel jutott be Tomcat a szocionista Szanyi sajtótájékoztatójára a Képviselői Irodaházba. Az MSZP sajtóosztálya közleményében tudatta, hogy "megtévesztés" miatt biztosítottak belépőt Polgár Tamásnak. Szerintük ugyanis a Tomcat nevû blogger megtévesztette őket, mivel Polgár Tamás bár saját nevén, de újságírónak adva ki magát igényelt belépőt a sajtóosztálytól. Mivel az is, a Bombagyár tévé tudósítója. Egyébként semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy ki számít újságírónak, de ő lazán beletartozhat a körbe. Az MSZP balfék sajtósai meg nyilván azt tartották volna egyenes beszédnek, s nem megtévesztőnek, ha Tomcat "fasiszta provokátor" jogcímen kér belépést. Kontraszelektált hülyék...
(Hírszerző / MTI, Stop)