Elkapta a koronavírust, és súlyosbodó tünetei miatt kórházba került Kósa Lajos, a Fidesz képviselője, írja a Blikk. A politikust harmadik napja Debrecenben kezelik. Az információt a párt frakciója megerősítette.
Zoom
Korábbi fotó
"Kósa Lajos Covid-tesztje szombaton pozitívnak bizonyult. A Kenézy kórházban kap ellátást, az állapota stabil, kielégítő" - közölte hétfő kora délután a frakció sajtóosztálya.
A Blikknek sikerült elérnie a telefonján a politikust, aki azonban nem mondott semmit az állapotáról. Csak annyit közölt röviden, hogy ezt a telefont kizárólag hivatalos ügyintézésre használja, majd elköszönt. Bár halkan beszélt, nem tűnt túlságosan betegnek.
A lap megtudta, hogy Kósa egy kétágyas szobában fekszik, feltételezhetően megtámadta a tüdejét is a vírus, egyelőre azonban nem volt szükség intenzív ellátásra. Korábban két oltást is kapott.
A honatya csütörtökön a Parlamentben járt, részt vett a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén. (Ezt követően ismerte el a Pegasus-beszerzést.) Nem kizárható, hogy a politikus ezen az ülésen kapta el a vírust, vagy esetleg már ide is megfertőzve, de még tünetmentesen érkezett, s így más is megfertőződhetett.
Korábban írtuk: