Várhatóan a következő hetekben igencsak felfokozódik a kampány, a Mi Hazánk már most, január elején megkezdi országjárását, de úgy tűnik, bizonyos körök igen hamar igyekeznek akadályokat gördíteni eléjük. Erről számolt be Vidó Attila, a párt rendvédelmi szakpolitikusa, Békés megye 3. számú választókerületnek országgyűlési képviselőjelöltje.
2021. december elején levélben kértük meg a Füzesgyarmati Regionális Fejlesztési Központ vezetőjét, hogy biztosítson számunkra egy helyiséget a lakossági fórum megtartásához (január 7-én, pénteken lesz – a szerk). Az intézményvezető továbbította a kérésünket a felettes szervéhez, a Dél-Alföldi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatósághoz. A Dél-Alföldi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság továbbította kérésünket a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság felé mint legfőbb felettes szervhez, aki dönthet – kezdi az események ismertetését Vidó.
A történet itt vált igazán érdekessé, ugyanis ennek az úgynevezett esélyteremtési főigazgatóságnak a főigazgatója nem más, mint a kormány "romaügyi" biztosa, Sztojka Attila.
Zoom
A háttérben lévő zászló megtévesztésre alkalmas…
Nos, vártunk türelmesen, hogy majd értesítenek. Nem történt semmi, se telefonon, se e-mailben. Ezért január 3-án elkezdtem telefonálni. A helyi vezető (a füzesgyarmati intézményvezető) közölte, hogy hívjam a régióst. A régiós elismerte, hogy megkapta a kérésünkről szóló levelet, amit ő továbbított a felettes szervének és várja a választ. Felhívtam a felettes szervet, a főigazgatóságot, ahol beszélni akartam Sztojka "úrral", persze nem lehetett – folytatta.
A hölgy, aki felvette a telefont, nem tudott a levélről. Telefonáltam rögvest vissza a regionális igazgatóságra, ahol megígérték, hogy visszahívnak. Nem hívtak! 2022. január 4-én megérkezett az e-mail, hogy nem biztosítják részünkre a helyszínt. Indoklás nincs – osztotta meg velünk.
Időközben az is kiderült, hogy Vidót értesítette a Mi Hazánk szeghalmi alapszervezetének vezetője, hogy a regionális igazgató megpróbálta letiltani az elutasító levelet. Nem sikerült neki, már lementették, mielőtt a küldés után rögtön törölte volna.
Zoom
A törölni próbált levél

Zoom
Természetesen megkerestük a füzesgyarmati önkormányzatot is, hogy biztosítsanak a számunkra helyet (törvényileg kellene). Közölték, hogy nem áll módjukban. Ez nem jó persze, de ők legalább megmondták őszintén elsőre. Nem mellesleg a füzesgyarmati kilencfős képviselő-testületből 8-an a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselője, egy fő pedig fideszes. Meg kell viszont említeni, hogy a szeghalmi rendőrkapitányságon nagyon rendesek és segítőkészek voltak, a szakszerűséget is betartva – foglalta össze.
Továbbá elmondta, mint rendvédelmi szakpolitikus, pontosan ismeri a rendőrségen uralkodó létszámhiányokat, biztos, hogy ez a rendezvény nagy plusz terhet ró rájuk, mivel végül szabad téren tartják meg, és még az sem elképzelhetetlen, hogy szabadságos rendőröket is be kell rendelni emiatt.
Természetesen a fórum nem marad el, csupán a helyszín változik, a pénteki napon, Füzesgyarmaton, a Szabadság téren 15 órai kezdettel dr. Apáti István országgyűlési képviselőnkkel várjuk az érdeklődőket – zárta gondolatait.
Lantos János – Kuruc.info