Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre-kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt - erősítette meg az MTI értesülését az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
Győrfi Pál közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
Zoom
Fotók: Mihádák Zoltán / MTI
A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén,
egy detoxikáló helyiségben csaptak fel.
Zoom
A tűzoltók nagy erőkkel - 18 gépjárművel - vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést.
A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületben 56 beteget kellett áthelyezni.
Zoom
Kisdi Máté a helyszínen a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.
Frissítés: Kásler Miklós miniszter személyesen tájékozódott a Szent Imre-kórházban történt tűzeset kapcsán
Vasárnap reggel tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre-kórház földszinti épületének egyik helyiségében. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, akik a helyzetet kézben tartva eloltották a többszintes épületének földszintjén felcsapó lángokat, majd megkezdték a kórház átvizsgálását, átszellőztetését és az épület kiürítését. A tűz egy halálos áldozatot követelt, és 56 beteget kellett áthelyezni, közülük három személynek enyhe sérülése van, és négy beteget egy másik intézménybe szállítottak át.
Prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van és a főigazgatót minden segítségéről biztosította. A tűz okait jelenleg vizsgálják.
2. frissítés: Hatósági eljárás keretében vizsgálódnak
Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a budapesti Szent Imre-kórházban vasárnap reggel történt tűzeset keletkezésének körülményeit - közölte a szervezet szóvivője az MTI-vel.
Kisdi Máté kora délutáni tájékoztatása szerint a lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak föl. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel.
A tűz mintegy 50 négyzetméteren égett
A szóvivő - korábbi közlését pontosítva - hozzátette: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett a földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálták meg az épületet.
A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt életét vesztette. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
3. frissítés: Detoxban dohányzó beteg okozta a tüzet
A vasárnap reggeli tűzeset után átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre-kórház sürgősségi osztálya - közölte az intézmény este a Facebook-oldalán.
Azt írták: az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban történt tüzet, amelyben a beteg életét vesztette.
A tüzet sikerült eloltani, azonban a helyiség kiégett és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe vitték át a mentők.
A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe. A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket. Az intézmény más osztályai nem érintettek - ismertették.
"A szolgálatban lévő munkatársak, valamint a kórház helyszínre érkező vezetése részt vett a betegek gyors és biztonságos elhelyezésében, így a betegek közvetlen veszélyben nem voltak" - emelték ki.
A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház - tudatta az intézmény.
(MTI - MTI-OS nyomán)