Pesti srácok: ha a turulról van szó,nem érdeklik őket a hatályos jogszabályok
A Jobbik villámtüntetést szervez a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésére a XII. kerületi turulszobor fennmaradásáért. Pokorni liberális kapcsolatainak köszönhetően megszülethet a hozzájárulás, hacsak az ebédszünet utáni napirendről ismételten nem maradnak távol fideszes politikusok, ami miatt közel egy éve meghiúsult. Legrosszabb esetben a Jobbik Akciócsoportjába jelentkezett már közel ezer fő akár polgári engedetlenséggel, élőlánccal védi meg az emlékművet - áll az aktivisták vezetője, Novák Előd közleményében.
2007. május 31-én Pokorni Zoltán kérte a Fővárosi Közgyűléstől a hegyvidéki szobor fennmaradásának támogatását, akkor csak a Fidesz két távollévő képviselőjén múlt, hogy nem

A Magyar Élettér Autóatlasz másodikkiadásában már kitörölhetetlenül otta turulszobor (pirossal mi jelöltük)
szavazták meg a javaslatot (Tarlós István frakcióvezető a késő estébe nyúlt ülés idejére elígérkezett egy tévéműsorba, míg Földesi Gyula távolmaradásának okáról nincs információnk). A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért kéri a fideszes városatyákat, hogy az ebédszünet után (15 óra körül) várható napirendi pont szavazását ezúttal ne mulasszák el, mert még egy Tarlós-Pokorni főpolgármester-jelölti rivalizálásnak sem rendelhető alá e nemzeti ügy, melyben a siker gyümölcse közös. (Kuruc.info adalék: Tarlóst a 36-30-241-10-55, a nyikhaj Földesit a 36-20-947-96-46 számán lehet figyelmeztetni: ne merjenek még egyszer szándékosan vagy linkségből hiányozni egy ilyen súlyú szavazáskor!)
A Jobbik úgy látja: mivel alapvetően a zsidóságnak volt fenntartása, hogy áldozataikra egy turullal emlékeztessenek, hát távolítsuk el onnan az ő neveiket nemzeti jelképünk helyett, helyes! Viszont meg kell jegyezni, hogy a hazafias szobor 2005-ös felállítása előtt egy héttel épült meg néhány utcányira egy n+1-edik holokauszt-emlékmű (Igazak Fala), szintén engedély nélkül. Érdekes módon azt nem akarta senki se lebontani, sőt utólag a Fővárosi Közgyűlés is hozzájárult fennmaradásához. (Most a kompromisszumkereső Fidesz egy újabb emlékművet javasol a zsidóságnak, csak nehogy az megint a nyakunkon maradjon, míg a turulnak repülnie kell! – Kuruc.info megj.)

Novák állítása (hogy ezt nem akarta senki se lebontani) nem egészen igaz, mert a Kuruc.info bejelentette: ha egy tolla is görbül a turulnak, akkor ennek az n+1-edik holoemlékműnek a darabjaival verjük be az SZDSZ-irodák ablakait

A Jobbik a közgyűlés reggeltől tartó, nyílt ülésére (V. ker., Váci u. 62.) hívja szimpatizánsait csendes demonstrációra (legalábbis a szavazásig). Utána a párt sajtótájékoztatót tart az épület előtti közterületen. A BRFK álláspontjával szemben utóbbi „rendezvény” sem tartozik a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá, sajtótájékoztatókat általában nem is lehet 3 nappal korábban tudni. A Jobbik ezúttal késve sem jelenti be a médiaeseményt, miként a karhatalom elvárására eddig megtettük, mert korábbi bejelentéseinkkel takarózott az erőszakszervezet, amikor az április 11-ei kettős mércéjét próbálta magyarázni, mondván: nem csak a Hollán Ernő utcai ellentüntetésnél tekintettek el az előírt határidőtől. Valójában a Jobbik sosem jelentett be késve tüntetést, a rendőrség közleményében felsorolt „elkésettjeink” mindegyike sajtótájékoztató volt. Pártunk azért kényszerült az efféle bejelentésekre, mert a média munkatársainak tartott tájékoztatóinkat rendszeresen megkísérlik ellehetetleníteni a szemkilövők. Legutóbb idén januárban postázott nekem a bíróság jogerős, felmentő végzést, melyben kimondja: 2006. július 11-én a Jobbik akkori szóvivőjeként a Külügyminisztérium előtt a tartott sajtótájékoztatómat jogtalanul zavarták meg a rendőrök, és alaptalan volt a rendőrség által kiszabott, 30 ezres bírság is a gyülekezési joggal visszaélés jogcímen – áll Novák Előd közleményében.

Novák Előd kész a harcra
A Jobbik arra is felkészült, hogy közgyűlési elutasítás esetén élőlánccal védje meg a turulszobrot. Információik szerint a jogerősen bontásra kötelezett XII. kerületi önkormányzat semmi esetre sem emel kezet a turulra, s a piszkos munkára kijelölt I. kerületi jegyző sem lesz hajlandó ilyen magyarellenes cselekedetre. (Egy kis megerősítést azért bizonyára köszönettel vesz a társadalomtól a deak.ferenc@budavar.hu címén, telefonon egyelőre ne zavarjuk! – Kuruc.info megj.) Ha a balliberális erők a rombolást valahogy mégis végre kívánnák hajtani, a Jobbik készen áll, hogy a turulszobor megvédésére toborzott akciócsoportját számítógépes SMS-küldő rendszerével bármikor mozgósítsa. Már közel ezren jelentkeztek mobilszámuk megadásával, hogy akár a polgári engedetlenség következményeit is vállalva, élőlánccal védjük meg nemzeti jelképünket. A csütörtökön szavazó fővárosi képviselőknek a viszonylagos köznyugalom megőrzése érdekében a fentieket javasolja megfontolásra a Jobbik - zárul Novák Előd, a Jobbik Akciócsoport vezetőjének közleménye, aki egyszer már demonstrált a Parlament üléstermének karzatán is, míg a Házszabály megsértése miatt ki nem dobták.
Tehát menjünk a Fővárosi Közgyűlés Váci u. 62. (a Fővám tér felé) alatti dísztermébe (a karzatra bárki felmehet, de lényegében az ülésterembe is) április 24-én, csütörtökön lehetőleg már a délelőtti kezdésre (sunyi módon előrehozhatják a napirendet), de legkésőbb 14-15 óra körül legyünk ott. Zászló, transzparens, tojás vihető…
Popcorni tehát nem akarja még jobban magára haragítani a magunkfajtákat, ha már nem az amúgy testhezállóbb Újlipótvárosban polgármester, hanem a jobbos Hegyvidéken. Itt az előterjesztése.
Horváth Csaba szocionista főpolgármester-helyettes ellenindítványát tárgyalja előbb a közgyűlés, ott már eldőlhet minden. A hungarofób városvezető ellenőrzött telefonszámai: 36-30-942-72-04, 36-20-466-80-61.
(Kuruc.info)