Toroczkai László ismét benyújtaná a Fidesz által 2016-ban és 2017-ben is leszavazott közkegyelmi javaslatot, mely a 2006. őszi erőszakos állami fellépést követően kifejtett politikai ellenállás kapcsán elítéltek, büntetőeljárások alá vontak közkegyelemben történő részesítését irányozza elő. Ha a Mi Hazánk megkerülhetetlen erővel bekerül az Országgyűlésbe, akkor fordul a kocka! – hívta fel a figyelmet Budaházy György másik régi bajtársa, Novák Előd, hozzátéve: "ez nekünk becsületbeli ügy is".
Zoom
Parlamenti bizottsági vita a közkegyelemről 2016-ban, a képen annak indítványozói: Hegedűs Lorántné, Morvai Krisztina és Toroczkai László
Budaházyék első elsőfokú ítélete után, 2016. november 2-án szavazta le a Fidesz először a közkegyelmet formai okokra hivatkozva, Toroczkai László ekkor konstruktívan nyilatkozott: „Budaházy és társai ügyében közkegyelemre irányuló törvényjavaslatot kell benyújtanunk, a mai nap után talán reménykedhetünk abban, hogy legalább ennek az ügynek az érdekében lehetséges egy pártokon felülálló összefogás.”
Toroczkai László a törvényjavaslat benyújtása során rávilágított: míg Kádár János 1956 után hét évvel általános közkegyelmet gyakorolt a forradalomban részt vevőknek, addig a 2006 után eltelt 10 évben nem történt ilyen a Fidesz kormányzása alatt. Ráadásul Gyurcsány Ferenc és akkori kormánya tagjai tovább folytathatják politikai tevékenységüket és számolhatják millióikat, miközben a Budaházy-ügy 17 vádlottja összesen 125 év fegyházbüntetést kapott első fokon – nyilatkozta Toroczkai 2016-ban. A novemberben benyújtott törvényjavaslatot 2017 februárjában szavazta le a fideszes többség. 
A javaslat azokról az esetekről szólt, melyeket a „2006-os eseményekből következően, akár évekkel azok után, de azokból kiindulva, azokra alapozva követtek el a fennálló hatalommal szemben.” Az ismét benyújtani tervezett indítvány szerint az Országgyűlés közkegyelem alkalmazásával kell éljen a 2006 őszi tömegoszlatásokat követő időszak politikai ellenállás miatti elítéltjei, eljárás alatt álló meghurcoltjai részére. A közkegyelem a társadalmi megbékélést szolgálja, és következményei az érintettek erkölcsi és jogi rehabilitációját eredményezik.