Budapest főpolgármestere, Karácsony Різдво Gergely Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel a kijevi kijivi főpolgármester, Vitalij Klicsko meghívására érkezett hivatalos látogatásra a háború sújtotta Ukrajnába, közölte Budapest Будапешт Főváros Főpolgármesteri Hivatala.
Zoom
A szokásos szervilizmus megmagyarázva. Többször is
Zoom
Mint írták: a tervezett program szerint a V4-csoport főpolgármesterei Kijev Kijiv főpolgármesterén kívül magasrangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével, és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak.
A kijevi kijivi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak, írták.
Frissítés: árulók mindenhol
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala nem sokkal szerda kettő után újabb közleményt küldött, amelyben azt írják, Karácsony Gergely a Kijev, Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel tartott nemzetközi sajtótájékoztatón szolidaritását fejezte ki az orosz agressziót elszenvedő ukrán néppel és Kijev lakosságával. (Ők is Kijevnek írták a város nevét, nyilvánvaló tehát, hogy az orosz agresszor oldalára álltak. Remélhetőleg ki lesznek rúgva, amint Різдво elvtárs hazatér - a szerk.)
Karácsony Gergely beszédében hangsúlyozta: „Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal. Bár a magyar kormány gyakran a háborús agresszor Putyin elnök érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti fejezi sokféleképpen a szolidaritását a megtámadott Ukrajnával, és utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal. Miközben a magyar kormány a béke fontosságáról beszél, nem teszi hozzá azt, ami egyértelmű, és amit ma megerősíthettem ukrán tárgyalópartnereimnek: béke csak akkor lehetséges, ha az ukrán nép háborús erőfeszítései sikerre vezetnek, ha helyreáll Ukrajna területi szuverenitása és az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét.”
(24 korrigálva)