Az ügyészség indítványozta a csütörtök éjjel Újbudán egy rendőrt halálra késelő és két másikat megsebesítő férfi letartóztatását - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton az MTI-vel.
Emlékeztettek: január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.
Zoom
Eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy ennek az őrültnek szabadlábon lett volna épeszű igazságszolgáltatás mellett a helye - egy normális országban a szomszédok már régen merték volna a hívni a rendőröket, ők pedig eltávolítani
Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt - fűzték hozzá.
A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen - ismertették.
Zoom
Kép forrása: Kuruc.info
A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el (vélhetően nem lábtörlők ellen irányultak, akkor azóta is börtönben ülne - a szerk.). A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll - tudatta a főügyészség.
Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt - olvasható az MTI által idézett közleményben.
Frissítés: jó fiú ő, általában tiszta a lelkiismerete...
Megszólalt a Borsnak az a férfi, aki csütörtök este késsel meggyilkolt egy 29 éves budapesti rendőrt. A kórházban természetesen hatalmas a rendőrségi készültség, rendőrautók sorakoznak a traumatológia előtt.
A gyilkost az egyik első emeleti kórteremben tartják őrizetben. Tudatánál van, és szívélyesen üdvözölte az újságírót. Mikor az megkérdezte tőle, helytálló-e az a hír, hogy a lábonlövése miatt amputálni kellett a végtagját, mosolyogva mutatta, hogy megvan mindkét lába, azokat csupán kötés borítja.
Feltették neki a kérdést, hogy a január 12-i események után, és azok ismeretében, hogy egy ember életét vesztette, tiszta-e a lelkiismerete. Ezt válaszolta:
Általában tiszta a lelkiismeretem!
Itt véget is ért a beszélgetés, mert a rendőrök megkérték a firkászokat, hogy hagyják el a helyszínt.
2. frissítés: rendőrség: "nem történt interjú"
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye:
Az újbudai rendőrök ellen 2023. január 12-én éjszaka elkövetett támadás gyanúsítottját a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának munkatársai kórházban őrzik. A gyanúsítotthoz egy újságíró megpróbált bemenni, ezt a rendőrök megakadályozták. Az újságíró a kórház folyosójáról kiabált be a férfinak, mire a rendőrök igazoltatták, és elküldték a helyszínről. A gyanúsítottal továbbra sem beszélhetnek a média képviselői.
Korábban írtuk: