A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki - társaival - megfenyegetett egy rendőrt egy pécsi edzőteremben - közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat szombaton az MTI-vel.
Azt írták, hogy a néhány napja elfogott helyi férfi társaival minden ok nélkül kötött bele a rendőrbe, és mindenképp azt akarta kiprovokálni, hogy verekedés legyen a vége.
A gyanúsított társaival másnap és az azt követő napon is visszament az edzőterembe, és kifejezetten a fiatal rendőrt keresték.
A közlemény szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat ekkor lépett közbe és - a pécsi rendőrkapitányság nyomozóinak segítségével - elfogták a 46 éves gyanúsítottat és 18 éves társát.
Miután az idősebb gyanúsított ellen több erőszakos bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak, a bíróság elrendelte a letartóztatását - áll a közleményben.
Frissítés: az alábbi mondatokkal illették a rendőrt:
Mi van, te kutya?
Egy köcsög rendőrkutya vagy, nem?
Te rendőrkutya, kint megvárunk, és elkapunk!
A Nemzeti Védelmi Szolgálat ekkor lépett közbe, hiszen alapfeladatuk a védett állományba tartozók védelme.
"Munkatársainkkal szorosan együttműködve a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói beazonosították, majd elfogták a 46 éves gyanúsítottat és 18 éves társát. Miután a 46 éves gyanúsított ellen több erőszakos bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak, a bíróság elrendelte a letartóztatását" – közölték.
(MTI - Index nyomán)