Csütörtök reggel a Budapest Környéki Törvényszéken kezdődött el Posta Imre és társainak a tárgyalása. Az előkészítő ülésen az ügyész a vád ismertetésével felajánlott nekik egy ítéletet, amit, ha elfogadnak, és beismerik a bűncselekményeket, lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.
Zoom
A vádirat szerint Posta Imre a "Magyarország alkotmányos rendjével szemben fennálló elégedetlenségétől vezérelve" az interneten és más módon kezdte el terjeszteni nézeteit, majd ennek fórumaként létrehozta az ún. PI-kört. Mindeközben több követőre tett szert, 2019-ben megismerkedett a II. rendű Kovács Áron és a III. rendű Ferencziné Ambrus Emő vádlottakkal.
A csoport leképezte a demokratikus állami berendezkedést, a II. rendű vádlottat "bírói hatalommal ruházták fel", míg a III. rendű vádlott feladata a PI-kör anyagi feltételeinek koordinálása volt. Nem sokkal később csatlakozott a csoporthoz az V. rendű vádlott, aki az I. rendű vádlottról készült videóanyagokat szerkesztette és kezelte, míg a IV. rendű vádlott, K. Norbert a rendezvények megszervezésében tevékenykedett.
Szintén a csoport tagja lett a VI. rendű és VII. rendű vádlott is. A házaspár a vád ideje alatt kiskorú veszélyeztetését követte el, amikor 2019-ben megakadályozták otthon, szakszerű segítség nélkül született gyermekük anyakönyvezését. Ezzel tudatosan nem biztosítottak gyermekük számára állampolgárságot, igazolványokat, okmányokat és a gyermek védelmében eljáró szakemberekkel való együttműködést módszeresen és teljesen visszautasították.
Mindemellett 2021-ben a PI-kör tagjai különböző ismert közéleti szereplőkkel és politikusokkal, közöttük Orbán Viktorral szemben fogalmazták meg a "halálos ítéletüket".
Zoom
Fotók: Papajcsik Péter / Index
A hét vádlottat alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntette és más bűncselekményekkel, többek között emberölés előkészületével vádolja az ügyészség. Ez olyan bűncselekmény, ami a rendszerváltás óta nem fordult elő hazánkban.
A dusnoki házaspárnak az ügyész 1 év 6 hónap börtönt ajánlott, amit 3 év próbaidőre felfüggesztene, és javasolta, hogy 1 évre tiltsák el őket 18 év alatti gyerek gondozásától és nevelésétől. Az ő esetükben a vád zaklatás, kiskorú veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak. H. Á. nem akart vallomást tenni, és a bűnösségét se ismerte el, de bizonyítékokat adott át a bíróságnak, amivel az ártatlanságát bizonyítaná. Férje, B. I. se tett vallomást, és nem ismerte be a bűnösségét.
Ország László Zsoltnak és Ferencziné Ambrus Emőnek is 6 év letöltendő fegyházbüntetést kért az ügyész, amit a vádlottak nem fogadtak el, szintén tagadják a vádakat.
Kovács Áron Dezső 8 év fegyházbüntetést kapott volna, de ő is tagadja a bűncselekmények elkövetését.
Zoom
Posta Imre, Kovács Áron és Ferencné Ambrus Emő
Posta Imre szintén 8 év fegyházbüntetést kapott ajánlatként az ügyésztől. A bűncselekmények elkövetését tagadja, a minősítéssel viszont nem volt problémája:
A Posta Imre név helyére sok más nevet be lehetne helyettesíteni.
A nyilatkozatát messziről, 2006-tól indította, elmondása szerint azért is, mert az ügyész is régről indította a vádakat.
Posta Imre négydiplomás szakpszichológusként mutatta be magát, aki 2006-ban a Köztársasági Őrezred szakembereként dolgozott.
2009-től kezdve egyre többen keresték meg a rendőrség soraiból, hogy az áldatlan állapotokról számoljanak be neki. Posta Imre részletesen számolt be arról, szerinte 2006-ban az izraeli titkosszolgálat azon dolgozott, hogy polgárháború legyen hazánkban. Több köztisztviselőt is izraeli kapcsolatokkal vádolt meg, és szerinte cigány-magyar háború várható.
Többször említette,
vizsgálatot kért, hogy Magyarország létezik-e, vagy csak egy Izraelben bejelentett cég.
Szerinte
Pintér Sándor belügyminisztert egy ukrán tűzpárbajban már régen megölték.
Szerinte van köze az ő ügyüknek Schadl György peréhez. Megölni nem akartak senkit, csak "fel akarták magukra hívni a titkosszolgálatok figyelmét". (Sikerült.)
Azt sem hiszem el, hogy ez tényleg egy bíróság! - mondta.
Mivel a vádlottak nem fogadták el az ügyész ajánlatát, az ügy az év végén folytatódik majd a Budapest Környéki Törvényszéken.
Aki esetleg nem emlékszik a tragikomikus szektaelőadásra - ilyen volt a családi piknikezés közben megejtett "ítéletfelolvasás"
Dobrev Klára, az EU Parlament elnöke, Fekete György András, a Monumentum elnöke stb. - Toroczkai sem "ússza meg":
(Index nyomán)
Korábban írtuk: