A Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője terroristának nyilváníttatná az antifát. A nemzetközi terrorizmus visszaszorítása, a terrortámadások megelőzése és az Európai Unió polgárainak fokozottabb biztonsága érdekében kezdeményezi, hogy a kormány javasolja az Európai Tanácsnak a mozgalom felvételét a terrorcselekményekben részt vevők listájára.
Zoom
Fotó: Mohos Márton/24
Toroczkai László szerint a szélsőbaloldalhoz köthető csoportok egyre több merényletet követnek el világszerte. A Mi Hazánk elnöke hosszan sorolja, miért tartja veszélyesnek külföldön és Magyarszágon is a mozgalmat, amely tagjainak fegyveres katonai kiképzést biztosít a
Közel-Keleten a támadások sikeres végrehajtása érdekében.
Érvelése szerint az antifa Európai Unión belüli terrorszervezetté nyilvánításával lehetőség nyílna a tagállamok rendőrségi és igazságügyi szervei közötti fokozottabb együttműködésre, a mozgalom pénz- és egyéb vagyoni eszközeinek befagyasztására.
Néhány hete a Magyar Nemzet írt arról, hogy az antifa terrorszervezetté nyilvánítása garantálhatná a különböző országok hatékony együttműködését a mindjobban elharapódzó brutális – és sok esetben életveszélyes – támadások visszaszorításában.
Toroczkai László a javaslatáról hírt adó 24.hu vele készült korábbi interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz állandóan figyeli, a Mi Hazánk mit jelent be, mi van a programjukban, és abból csemegézve állítja össze a saját programját.