Főként egy anyaotthon létrehozására, de kedvcsináló kismama-szépségverseny egymilliós díjazású fotópályázatára és a gyermekvállalás fontosságát hangsúlyozó társadalmi célú hirdetésekre is ajánlja fel jövő évi képviselői jövedelmét Novák Előd. "Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a gyermek áldás, és a legférfiasabb dolog az apaság" - jelentette ki a politikus, kifogásolva, hogy állami pénzből társadalmi célú hirdetések helyett csak kormánypropagandát folytatnak óriásplakátokon napi politikai harcok mentén.
Zoom
A Mi Hazánk országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: nagyon sok vágyott gyermek, magzat azért nem születik meg Magyarországon, mert az állam nem nyújt segítséget a válsághelyzetbe került nőknek. Hangsúlyozta: támogatásra van szükségük "a magukat és állapotukat terhesnek érző édesanyáknak annak érdekében, hogy állapotukat sokkal inkább várandósnak, vagy már-már áldottnak érezzék". Novák Előd szerint hazánk legnagyobb problémája a katasztrofális demográfiai helyzet, melynek megváltoztatása nélkül "nemcsak kisebbséggé válhatunk saját hazánkban, hanem a nyugdíjrendszer sem lesz fenntartható, sőt az egész társadalombiztosítás, az államháztartás összeomlása fenyeget".
Novák Előd felkérte a tehetősebb képviselőket „Gyurcsány Ferenctől kezdve Ungár Péteren át Rogán Antalig”, hogy ajánlják fel ők is egy évi, vagy legalább egy havi jövedelmüket jótékony célra, „de azért lehetőleg ne valami szabadkőműves páholyuknak vagy más belterjes szervezetnek”, ahogy ő sem a Mi Hazánk pártalapítványának adja, hanem az állami támogatás nélkül működő Anya-Ország Alapítványnak, mely a válsághelyzetbe került várandós és kisgyermekes nőknek épít anyaotthont átmeneti szállásként, az abortuszok elkerülése érdekében, magyar életek megmentéséért.
Novák Előd az adakozásra képes és hajlandó honfitársainkat is a dr. Téglásy Imre életvédő által létrehozott Anya-Ország Alapítvány támogatására buzdítja (számlaszám: 11738008-20814410), hogy jövőre megnyílhasson a hiánypótló anyaotthon.
(MTI nyomán)
Frissítés: Budaházy Edda is felajánlást tett