Novák Katalin megszólalt a pedofília eltitkolásában segédkező szörnyeteg kegyelmével kapcsolatban, és ahelyett, hogy érzékelte volna tettének erkölcsi és társadalmi jelentőségét, még magát igyekezett beállítani áldozatként, aki ellen politikai lejáratás zajlik. Nem igaz, Elnök Asszony, csupán megszólalt az emberek erkölcsi érzéke, és felháborodásukat fejezték ki. Az Öné is megszólalhatott volna - írja bejegyzésében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, alább a folytatás.
Nem elfogadható indok az, hogy a törvény szerint titkos az indoklás: a köztársasági elnöknek lehetősége, sőt erkölcsi kötelessége is lenne egy ekkora felháborodást kiváltó ügyben épkézláb magyarázattal szolgálni, már ha egyáltalán van ilyen. De lehet, hogy elkezdte végre érezni: döntésére nincs mentség. A Mi Hazánk ezért is kezdeményezi jogszabálymódosítással azt, hogy a kegyelmi ügyeket egyrészt hozza nyilvánosságra a Köztársasági Elnöki Hivatal minden esetben, hiszen most is sunnyogtak, és az egész ügy nyilvánosságra kerülését is igyekeztek elkerülni. Csak nem sikerült.
Másrészt nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bocsánatkérés, a döntés megváltoztatása vagy legalább érvek helyett ellentámadásba, terelésbe és mellébeszélésbe kezdett az első számú közjogi méltóság, amellyel tovább mélyíti az erkölcsi szakadékot, amibe került. Minden hangzatos, családbarát vagy keresztény szólam értelmét vesztette azáltal, hogy az érdemi cselekvése ellentmond azoknak.
A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely következetesen védi a gyermekeket a testi és lelki bántalmazástól is, és zéró toleranciát képvisel a pedofilokkal szemben.
Ezt mondta Novák
Az elnöki kegyelmet érintő kérdésre azt mondta Novák Katalin a mai (az örmény elnökkel közösen tartott) sajtótájékoztatóján: három gyermek édesanyjaként is a magyar családok és a gyerekek mellett áll. Hangsúlyozta, hogy undorodik a pedofíliától, és az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartja.
Elnökségem alatt nem volt, és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is. A pedofilok elleni szigorú fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének én voltam az egyik leghangosabb élharcosa annak idején.
Az elnök hozzátette, hogy jogszabályi rendelkezés miatt, az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános.
Így természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és ezek a kérdések adott esetben meg is maradnak, vagy megválaszolatlanok maradnak.
"Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott. Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni. Együttérzek a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel még hatékonyabban a pedofíliával és a pedofil bűncselekmények elkövetőivel szemben, akkor annak partnere vagyok most is, és partnere leszek a jövőben is" - zárta válaszát a köztársasági elnök.
Frissítés: fideszes érvelés: ők nálunk sokkal pedofilbarátabbak!
A kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele vagy sem - írta a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán kedden délután közzétett bejegyzésében.
"De azért álljunk meg egy pillanatra!" - fűzte hozzá Kocsis Máté, kifejtve: az a baloldal nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben, amelyik nem támogatta, hogy a legsúlyosabb büntetést kapják a pedofilbűnözők, amelyik ellenezte a kereshető pedofilnyilvántartást és amelyik érvénytelenné akarta tenni a gyermekvédelmi népszavazást.
"Ugyanez a baloldal az is, amelyik ma is beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba, nyugati szövetségeseikkel együtt pedig megtámadták a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényünket a brüsszeli fórumokon. (A Magyarországnak járó forrásokat részben emiatt tartják vissza.)" - írta a kormánypárti politikus.
Megjegyezte: "érdekes, akkor nem hangoskodott a Gyurcsány vezette baloldal", amikor Jámbor András párttársánál 70 ezer pedofil felvételt találtak, meg akkor sem, amikor "Bauer Tamás, aztán meg a HVG sorra mentegette a pedofil bűnelkövetőket".
De az sem zavarta a baloldalt és a "dollármédiát", hogy Józsefváros "gyurcsányista" polgármestere, Pikó András együtt fotózkodott és kampányolt "a hírhedt B. Zsolt nevű pedofillal", vagy amikor Pulai András azt mondta, hogy "a pedofilokkal együtt lehet érezni". Persze attól is eltekintettek, amikor a Jobbik politikusát kapták gyermekpornográf bűncselekményen - hangsúlyozta a frakcióvezető.
"A magyarok átlátnak a szitán, az álságos és kétszínű baloldali akciókon, a folyamatos hazudozáson. A baloldal és a dollármédia folyamatosan támadta a gyermekvédelmi és pedofilellenes intézkedéseket, szóval most inkább mélyen hallgassanak!" - zárta bejegyzését Kocsis Máté.
(MTI nyomán)
2. frissítés: videón a kínos mellébeszélés: