A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú "fiú" ellen minősített rablás bűntette és lopás vétsége miatt. A "fiatal" a buszpályaudvar kerékpártárolójából lopott el egy kerékpárt. Az elkövető egy másik alkalommal a járóbottal közlekedő időskorú férfit szólította le, pénzt kérve, majd megpróbálta az értékeit elvenni, de a férfi a járóbotot használva sikeresen megvédte magát.
A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. június közepén reggel a mezőkövesdi buszpályaudvar kerékpártárolójából lakatfeszítéssel ellopott egy kerékpárt.
A "fiú" augusztus elején éjszaka Mezőkövesden felfigyelt a járóbottal gyalogoló 77 éves férfira, hozzálépett, és 20 forintot kért tőle. Az idős férfi erre nem reagált, mire a vádlott hirtelen mozdulattal a mellénye külső zsebeihez nyúlt, abban volt a sértett készpénze, mobiltelefonja, melyeknek elvételét azzal akadályozta meg, hogy felemelte a botját. A vádlott erre még kétszer próbált a zsebéhez nyúlva pénz után kutatni, majd meglökte a férfit, aki ismét felemelt bottal védekezett.
A cigánybűnöző a férfival szemben állva megragadta a járássegítő botot, magához húzta a sértettet, a ruhazsebét megfogta, de az idős férfi továbbra is ellenállt, megfordult, mire a vádlott benyúlt a nadrágzsebébe, viszont észrevette, hogy kerékpárosok közelednek feléjük, ezért elmenekült a helyszínről.
Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott - közölték honlapjukon.