Szilágyi Liliána 2021 decemberében egy interjúban arról beszélt, hogy fiatalkorában az apja molesztálta. A vádak elhangzása után az apa becsületsértés miatt fogta perbe lányát, azonban most megszüntették a pert.
Zoom
Szilágyi Liliána és apja 2015-ben (fotó: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott / Fb)
Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána 2021 decemberében az Elviszlek magammal című műsorban beszélt először azokról a testi és lelki borzalmakról, amelyek őt, édesanyját és húgát érték a korábbi olimpikon úszó édesapja részéről.
Szilágyi Liliána később több interjúban és saját közösségi felületein is beszélt az érzelmi, fizikai és szexuális bántalmazás hatásairól. Apja ezt követően rágalmazás miatt feljelentette a lányát, azonban az ügy részleteinek megismerése miatt a bíróság ezzel párhuzamosan Szilágyi Zoltán ellen is a feljelentés eszközével élt.
Tavaly decemberben megszületett a döntés az utóbbi üggyel kapcsolatban, a rendőrség lezárta a nyomozást, mivel a Liliána által elmondott cselekmények elévültek.
A rágalmazási és becsületsértési per – amelyben Szilágyi Zoltán 30 milliót követelt a lányától – nem évülhetett el, és a jogi eljárás folytatódhatott volna a héten tucatnyi tanú meghallgatásával, de ebből nem lesz semmi.
A portál szerint a tanúk értesítést kaptak, hogy a bíróság lezártnak tekinti az ügyet, miután Szilágyi Zoltán nem jelent meg a korábbi tárgyalási napokon.
(Sportál - Index)