Február 16-a után újra Kormányinfót tartottak, amelyen Gulyás Gergely mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Nagy István agrárminiszter is bejelentéseket tett, miközben ma debütált az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter.
Magyar Péter már a Kormányinfó előtt üzent Gulyás Gergelynek, azt kérte a minisztertől, hogy ne hazudjon, valamint emlékeztette: „Tudod, milyen családból jövök, tudod, miért harcoltam Veled 20 éve”.
„Népmesei történet” és „még nagyon hálásak lesznek nekem”
A tájékoztatón Nagy István agrárminiszter is kapott kérdést Magyar Péterről. A tárcavezető úgy látja, „hogy Magyar Péter mit mesél, és milyen népmesei történetet épít fel, az az ő dolga, én ezzel abszolút nem akarok foglalkozni, mert a mesék gyermekek számára valók”.
Gulyás Gergely a Magyar Péter politikai színre lépésére vonatkozó kérdésre kifejtette, késleltetni igyekezte ezt. Amikor 2018-ban azt a felkérést kapta a miniszterelnöktől, hogy a Miniszterelnökséget vezesse, és a hatásköri megosztás szerint kellett uniós államtitkárt találni, elmondta, hogy Magyar Péter akkori feleségét, Varga Juditot alkalmasnak tartja a feladatra, őt viszont nem. Gulyás Gergelynek nem változott a véleménye.
A miniszter azt is elárulta, hogy nem volt az ügyészségen a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel miatt. Varga Judit volt férjével idén az egyetlen kommunikációja annyi volt, hogy kapott tőle egy üzenetet. Ennek részleteivel kapcsolatban korábban Varga Judit azt állította: „Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. Tudják, az ilyen típusú pozíciókból volt a hangfelvételeket készítő szabadságharcosnak havonta kb. 3,5-4,5 millió nettó bevétele. Péter ekkor, január 18-a körül egy úgynevezett 24. óra elnevezésű Signal-csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik.”
Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy lehet-e olyan hangfelvétel, amelyen ő beszél Magyar Péterrel a Völner–Schadl-ügyről, leszögezte: emlékezete szerint közéleti témákban a lehető legritkábban beszélt az elmúlt években Magyar Péterrel. A Varga Judit által említett zsarolásról úgy fogalmazott: annyiban volt tudomása erről, hogy Varga Judit ezt több alkalommal említette azzal a kitétellel, hogy vagy van ilyen felvétel, vagy nincs.
Gulyás Gergely Orbán Viktornál nem látta jelét annak, hogy az ügy hatására változott volna az irányába a miniszterelnök bizalma.
– Ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm, de ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem – jegyezte meg Gulyás Gergely, viszont azt már nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondolt.
Közben a 24.hu Gulyás Gergely kijelentéseivel kapcsolatban megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudják, egész pontosan mihez nincs köze a tárcavezetőnek, ki és miért lesz hálás neki. Az alábbi választ kapták:
Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.
(Index - 24 nyomán)