Szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése, a Charta demonstrációjára várhatóan szeptember 20-án kerül sor. Korábban úgy volt, szeptember 6-án lesz nagygyűlés, de az éjjel-nappal hazudozók jobbnak látták azt elhalasztani – derült ki az MSZP-frakcióülésén, melyen Gyurcsány Vitányi Ivánnal közösen számolt be az elhalasztott ellendemonstrációról, melyre a MÖM tüntetése mellett került volna sor.
Szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden Budapesten újságíróknak. Gyurcsány Vitányi Ivánnal közösen arról tájékoztatta az MSZP-frakciót, hogy a kormányfő júliusi bejelentését követően számos (szerinte) köztiszteletnek örvendő személy és civil szervezet jelezte, hogy szeretne részt venni, a Demokratikus Charta hagyományaira építve a Magyar Charta életre hívásában - közölte a szóvivő, miközben az MSZP-frakció tanácskozásán a miniszterelnök szólalt fel.
Daróczi közölte: a miniszterelnök által eredetileg megjelölt időpontban, szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése. Hozzátette: a tervek szerint a Magyar Charta demonstrációt hív össze, várhatóan szeptember 20-ra. A Magyarországi Talmudista Iroda azon felvetésére, hogy korábban úgy volt, szeptember 6-án lesz nagygyűlés, Daróczi Dávid közölte: akkor az alakuló ülés lesz.
A buzifelvonuláson történt hazafias akciók után Fletó július 6-án jelentette be, hogy "a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet" kezdeményez (pont ő...) a Magyar Charta formájában, s gyűlést hirdetett szeptember 6-ra. S voltak, akik elhitték ezt is neki.
(MTI nyomán)