A tavaly 57 kilogrammban magyar bajnoki címet nyerő ökölvívó, Koloszár Valentin a TikTok-oldalán mesélte el, hogy elloptak tőle húszezer forintot, és amikor próbálta visszaszerezni a pénzét, kést fogtak rá a Népliget autóbusz-pályaudvaron.
Zoom
Fotó: MTI
– Kést fogtak rám, le akartak szúrni és elvették az összes készpénzemet fényes nappal, a Népliget autóbusz-pályaudvaron. Romániából jöttem haza, egy válogatott tornáról érkeztem Budapestre, onnan szálltam volna át Kaposvárra. Nagy bőröndökkel várakoztam a buszmegállóban, amikor odajött egy csávó babakocsival, benne a gyerekkel, hogy váltsak fel neki húszezer forintot, mert buszjegyre apróbb pénz kellene neki. Hirtelen nem tudtam, mit mondjak, de segíteni akartam, és pont volt nálam annyi. Oda is adtam neki, ő meg a kezembe nyomott egy kamu bankjegyet. Izomból elkezdett futni a babakocsival, én meg a rajtam lévő két táskával utánarohantam. Amikor utolértem, elkezdett könyörögni, hogy kell neki a pénz, mert meg akarják őket ölni. Mondtam, hogy nem érdekel, adja vissza a pénzem, de hirtelen megjelent hátulról egy nő, késsel a kezében, hadonászott és megkérdezte, miért kergetem őket. Itt már leesett, hogy ez egy előre megtervezett csalás volt – mondta az ökölvívó videójában. Koloszár hozzátette: azért nem akart erőszakot alkalmazni, mert korábban két év felfüggesztett börtönre ítélték, pedig akkor is csak védte magát.
Koloszár Valentin elárulta, még nem tett feljelentést, de mindenképpen sort kerít rá. Mint elmondta, sok szemtanú volt, de senki nem tett semmit, a késsel hadonászó nő hangosan fenyegette azzal, hogy megöli, a húszezer forinton felül pedig további háromezer forintot tulajdonított el a pénztárcájából.
@k.vale18#fyp ♬ eredeti hang - CaneloJR🦁🔥
(Sportal - 24)
Frissítés: elkapták a rablókat
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye:
Babakocsi volt az álca a rabláshoz
A fővárosi rendőrök elfogták azt a párost, amely a Népligetnél kirabolt egy magyar bajnok bokszolót. A sértett nem feljelentést tett, hanem a közösségi médiában osztotta meg a történteket.
Egy fiatal férfi 2024. szeptember 8-án a Népliget autóbusz-állomáson várakozott. 19 óra körül egy babakocsit toló férfi lépett oda hozzá és pénzváltásra kérte, de az igazi bankjegyekért cserébe hamisat adott, majd elfutott. A sértett utolérte, és kérte, hogy adja vissza a pénzét. A szóváltás közben megjelent egy nő, kiabált, szidalmazta a sportolót és kést fogott rá. Közben arra is utasította, hogy vegye elő a tárcáját. A fiatal férfi eleget tett a felszólításnak, így a nő kivett még háromezer forintot a tárcából és társával távoztak.
A bokszoló egy TikTok-videóban beszélt az esetről, mely alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói szeptember 11-én tanúként hallgatták ki a sportolót, majd azonosították a feltételezett elkövetőket. A 36 éves V. Zoltánt és a 28 éves T. Máriát a budapesti rendőrök szeptember 11-én fogták el, rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki bűncselekmény áldozatává válik, esetleg szemtanúja annak, haladéktalanul hívja a 112-es segélyvonalat!