Tomcat céduláinak 99%-a fénymásolt hamisítvány, pusztán 13 volt valódi. Sokak kevéslik, de valójában hihető. A Jobbik információink szerint hatalmas erőket vetett be Ferencvárosban, hogy össze tudja gyűjteni a kopogtatókat. Az egyik megyéből kb. 40 aktivistájuk jött fel az első hétvégére, és emellett az összes budapesti alapszervezet gyűjtött a kerületben. Összesen több mint száz ember vett részt az akcióban, mely néhány hétig tartott. Más pártok is országos erőket mozgósítottak oda, a Fidesz még pénzt is fizetett gyűjtőinek, ezért volt olyan nehéz.
Kemény munka, leginkább a kis pártoknak. Az emberek fele utálja a politikát. És mindig van olyan, aki gyűlöli az adott pártot. Sokszor seprűvel kergetik el a gyűjtőket, pisztolyt fognak rájuk, vagy épp rájuk úszítják a kutyát. Számtalan ilyet eset látott már napvilágot. Az idő előrehaladtával pedig a kopogtatók begyűjtése egyre nehezebb: a nagy pártok ugyanis szabályosan letarolják az adott kerületet. A céljuk egyszerű: a többi kis párt így nem tudja összeszedni a megfelelő számú ajánlást. A cédulák ugyanis végesek.
Alább egy hozzászóló a "Cédulagyár" blogról, melyben leírja a tapasztalatait:
"Blogin! Nem tudom, Te gyűjtöttél-e valaha kopogtatócédulát, de hidd el hogy nem olyan egyszerű, mint első ránézésre látszik! Nekem van már benne egy kis tapasztalatom, most is részt vettem a Jobbik gyűjtésében. 2 nap alatt személy szerint sikerült 4 darabot összegyűjtenem, pedig mentem egész nap. Én TC esetében a 13-at reálisnak tartom..."
Persze néha jobban megy, néha még rosszabbul. Érvénytelen cédulái minden pártnak vannak. Tomcat azért bukott, mert míg másnál mondjuk 10-20 érvénytelenített cédula volt, nála 426 (!) darab (36%-os arány, ami kiugró). Így alaposabb vizsgálatra került sor. A csalás nem bonyolult: otthon nyomtatunk egy rakás kopogtatócédulát (ha jól csináljuk, nehezen észrevehető a csalás, ám szakértők meg tudják állapítani), és egy adatbázisból ráhamisítjuk a kerületben lakók nevét, adatait, aláírását. Tomcaték vélhetően a népszavazásos adatokból dolgoztak. Így került rá többek között egy már elhalálozott ember aláírása is, ami még egyértelműbbé teszi a csalást.
Főként ennek a trükknek köszönhetően sok más pártnál is lesz érvénytelen cédula a kettős ajánlás miatt, hisz Tomcat állítólagos (pontosabban odahamisított) támogatói valójában máshova: például az SZDSZ-re, a Jobbikra, a Fideszre vagy épp az MSZP-re adták le ajánlásukat. A többi pártnál ezért ez eloszlik, a hibaszázalékuk alacsony.
Jéney Szabolcs - Kuruc.info