Farkas Dezsőnek ilyen fejjel
nem volt helye a Fideszben
Kitálalt a ferencvárosi Fidesz egyik volt alelnöke, aki megelégelte pártja kétkulacsos politikáját: három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő választási visszaélésre nyújtott be bizonyítékot. Ennek köszönhetően még mindig nem vették jogerősen nyilvántartásba a Fityesz jelöltjét az időközi megmérettetésen, holott már ma van a kopogtatócédulák leadásának határideje. Ha elmarasztalják, jelen állás szerint a Jobbik lesz az egyetlen induló a jobboldalról. (Pontosítás: a törvény minden, kopogtatócédula-gyűjtéssel kapcsolatos mutyit büntet. Így tilos mind a kopogtató tulajdonosának, mind a kopogtató összeszedőjének pénzzel való "motiválása". Jelen esetben ez utóbbi történt, amely során ha áttételesen is, de pénzt ígértek az ajánlószelvényekért.)
A Fradi-berkekben jól ismert Farkas Dezső a IX. kerületi Fidesz alelnöke volt 2003-tól 2006 végéig, amikor kilépett a pártból. A legutóbbi önkormányzati választáson még fideszes színekben szállt szembe a mostani MSZP-s országgyűlési képviselőjelölttel a Haller utcai cigányövezetben, de 9%-kal kikapott. A mutyizás ellen mindig felemelte a szavát, legyen szó akár fideszes tolvajlásról is.

Maga a jelölt is felfüggesztésre kerülhet
Emberünk most a Fidesz középszerű jelöltjének elsőfokú nyilvántartásba vételét fellebbezte meg a Fővárosi Választási Bizottságnak, illetve külön panaszként a ferencvárosi testület is elbírálja az ügyet szombaton 11 órától nyilvános ülésen (Bakáts tér), ahol a panaszos kérésére feljelentés is születhet.
A kifogás szerint „a Fidesz és társult szervei (esetünkben a KDNP ifjúsági szervezete, az IKSZ) pénzért szereztek ajánlószelvényeket. Ezt támasztja alá a csatolt e-mail (ld. alább eredeti formájában – a szerk.), továbbá az arra jelentkező, a kopogtatócédulákért pénzt szerzett barátom elmondása”. Mint a kiszivárgott levélből valóban kiderül: Orbán Viktor még csak burkoltan, a kampánycsapat vendégül látásával csábítja az aktivistákat (oszt jónapot), de az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség helyi elnöke (egyben önkormányzati képviselő) már nyíltan pénzt ígér az ajánlószelvényekért. Ha áttételesen is, de az eset kimeríti az alábbi tényállásokat.

Fideszes bratyizás a szadeszos polgármesterrel

A választási eljárásról szóló törvény 48. §-a szerint: „(3) Az ajánlásért az ajánlónak vagy rá tekintettel másnak előnyt adni vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni, illetőleg előnyt vagy annak ígéretét elfogadni tilos.” A Büntető törvénykönyv 211. §-a szerint: „Aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás vagy népi kezdeményezés során a jelölési eljárás szabályait megszegve erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást, (…) bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Kuruc.info

Felirat egy lakásajtón. Nehéz dolog akopogtatócédula-gyűjtés
From: Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség <info@iksz.net>
Date: 2008/11/6
Subject: (IKSZ) IX. kerületi kopogtató
To: 
Kedves IKSZ-esek!
Korábban írtam, hogy a Ferencvárosban időközi választásra készülünk! Ez egy volt SZDSZ-MSZP választókerület. Szerezzük vissza a jobboldalnak!
Szívesen veszünk bármilyen segítséget!
A menetrend a következő:

Vasárnap 16 óra: Találkozó Orbán Viktorral a Polgárok Házában
(a kampányban valamilyen módon résztvevőket látja vendégül)

Jövő hétfőtől - kopogtató cédula gyűjtés!! Ez a legnehezebb, és legtöbb embert igénylő munka.
Arra kérlek titeket, hogy próbáljatok a következő időpontokban eljönni és segíteni:

November 11 (kedd) 16-20 óráig
November 12 (szerda) 16-20 óráig
November 13 (csütörtök) 16-20 óráig
November 14 (péntek) 16-20 óráig
November 15 (szombat) 13-20 óráig
És November 17-21. között 16-20 óráig

Az említett időpontokban többen dolgozunk majd, senki sem lesz egyedül!
Lányok nem is gyűjthetnek csak párban.

FONTOS!

Ha tudtok valakit, aki megbízható és részt venne a munkában azoknak 700 Ft/órás támogatást tudunk fizetni.

Elérhetőségeim, ha tovább külditek ezt a levelet
e-mail: mezey.istvan@gmail.com
Telefon: 20/969-8849

Üdv:
Mezey István
Pityi
IX. kerületi IKSZ elnök