Jogszerű és szakszerű volt a rendőri intézkedés, mikor szeptember 23-án Nagykátán egy cigányokból álló csoport erőszakkal, üvöltözve be akart hatolni a kapitányság épületébe. Nagykáta végül a közeli rendőrőrsöktől kért erősítést. Azóta 16 cigányt jelentettek fel. A korrupt, magyarellenes hatóságok (rendőrség, ügyészség, bíróság) természetesen nem vágta őket előzetesbe, noha más országokban akár jogszerűen agyon is lőhetők az efféle mocskok.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szeptember 23-án az esti órákban érkezett bejelentés, hogy Nagykátán egy családi rendezvényen a szomszédokat zavarja a hangoskodás. A járőrök odamentek, majd miután az intézkedést befejezték, Nagykáta területén járőröztek tovább. Szolgálat közben akartak igazoltatni két embert, akik közül az egyik trágár, lekezelő hangnemben próbálta elküldeni a rendőröket és megakadályozni az igazoltatást. A rendőrök kilátásba helyezték, hogy megbilincselik, mire a férfi kitört közülük és futni kezdett. A rendőrök megakadályozták a szökést, megbilincselték, majd a kapitányságra vitték. A történet ezen részéről a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy jog- és szakszerű volt.
Az előállítás után nem sokkal egy 15-20 fős csoport jelent meg a nagykátai rendőrség épületénél és kiabálva követelték, hogy engedjék be őket. A rendőrök többször felszólították őket, hogy hagyják abba a rendbontást, de nem fogadtak szót. A helyi rendőrök ekkor a környékbeli kapitányságoktól kértek segítséget. A kiérkező többi rendőrrel közösen elkezdték igazoltatni a csoport tagjait. A helyzet normalizálódott, a cigányok egy része haza is ment. A szolgálatban lévők egyébként személyesen is ismerték az összegyűltek egy részét. A vizsgálat megállapította, hogy sem a kapitányság épületét, sem a rendőröket nem érte fizikai erőszak. Sérülés, kár nem keletkezett.
A történtekről a Magyar Nemzet is azt írta: népes cigány család mintegy tizenöt-húsz tagja üvöltözött és fenyegetőzött a helyszínen. A fennhangon szitkozódó család a rendőrkapitányság ajtaját püfölte, és azt követelte: az intézkedő rendőr jöjjön ki és számoljon el nekik tettével.
Az eset kapcsán 16 személyt jelentett fel a rendőrség. A nyomozást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja.
(FH - Magyar Nemzet nyomán)