Gyurcsánynál is gátlástalanabbul hazudik
A XI. kerületi Fidesz-tagok többsége sem támogatja képviselőjelöltnek, de fentről rájuk erőltetik az eddig mindent elbukó Kupper Andrást, aki politikai maffiakapcsolatainak köszönhetően listán mégis parlamenti és önkormányzati képviselő lett, sőt tipikus álláshalmozóként még felügyelőbizottsági tag is jó (köz)pénzért. Apja Horn Gyula kabinetfőnöke volt, akivel együtt vett részt fegyverrel az ’56-os forradalom leverésében. Nagybátyja pedig az azonos nevű Kupper András, akiről fővárosi Fidesz-elnökként azt hazudta: nem tudta, hogy ő a Centrum parkolási maffia tulajdonosa. Most Bp. 17. választókerületében indul képviselőjelöltként, Budaházy György és Novák Előd ellenében, az MSZP félcigány jelöltje, Józsa István mellett.
Kupper András sógora Jankó István, a XI. kerületi Fidesz volt elnöke. Ők túrták ki pártjukból felső erővel a korábbi polgármestert, Juhos Katalint és férjét, Riedel René helyi frakcióvezetőt. Kubatov Gábor és Pesti Imre kegyeltjeként lesz most is minden korábbi kudarca ellenére képviselőjelölt, pedig a kb. 150 újbudai tagból csak 60 szavazatot kapott Kupper, ami nem meglepő: aki közelről megismeri, rájön aljasságaira.
Aki nem fúj egy nótát vele, azt megpróbálja kizáratni a Fideszből (ő távolította el Gyenge Zsoltot is, aki ma a Jobbik terézvárosi elnöke). Csak buta és jellemtelen emberekkel veszi körül magát, őket helyezi pozíciókba. Pl. a kinyomozhatatlan iskolai végzettséggel (max. szakmunkásképző) rendelkező Gadácsi Miklóst tette XI. kerületi listára 2006-ban. Vele szerveztette minden aljas akcióját. Gadácsi sötét alak, akit a tagság ki akart záratni, de Kupper hatására évek óta nem hoz határozatot az illetékes Fidesz-szerv. Viszont a tagság haragja elől ki kellett menteni a kerületből: a budafoki polgármester mellé tették egy jó kis állásba, helyi társadalmi kapcsolatok koordinátora lett, miközben újbudai képviselő is.

Molnár Gyulával is remek kapcsolatot ápol,főként a színfalak mögött
De vissza Kupperhez! Apja, Kupper V. Béla 1990-ig Horn Gyula külügyminisztériumi kabinetfőnöke volt, majd a „rendszerváltást” követően a BÁV Rt. elnökeként mentette át hatalmát. Korábban komoly pártkitüntetést kapott az ’56-os harcokban úgymond „az ellenség megsemmisítéséért”.
Kupper András tipikus politikusi pozícióhalmozó. Hogy csak a közpénzből fizetett állásait nézzük: parlamenti és önkormányzati képviselő egyszerre, mindkét helyen bizottsági tag, és még a XI. kerületi Közbeszerzési Bizottság elnöke, valamint felügyelőbizottsági tag is egy önkormányzati cégnél. És még ki tudja, mi… Hiszen néhány éve épült, őriszentpéteri birtokának sincs nyoma vagyonnyilatkozatában – tájékoztatta szerkesztőségünket egy helyi Fidesz-tag.
S ezeket a pozíciókat úgy kapta meg Kupper, hogy közben egyéni megmérettetésein rendre alulmaradt. 2006-ban nemcsak parlamenti képviselő- és polgármesterjelöltként bukott, hanem egyéni önkormányzati képviselőjelöltként is, pedig volt akkora maffiózó, hogy MSZP-s riválisával szemben megtévesztésként, megosztásként elindított egy azzal azonos nevű, sosem látott személyt függetlenként is, aki 1,3%-ot vitt el a maszopostól.
Kupper András legemlékezetesebb, politikatörténeti hazugsága volt az a nevetséges eset, amikor fővárosi Fidesz-elnökként a parkolási ügyeket feszegette, s felrótták neki: nagybátyja a többségi tulajdonosa a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-nek. Erre hazudta azt, hogy azonos nevű nagybátyja milliárdos üzletéről nem hallott még. Amikor pedig kiderült, hogy saját telefonját is a Centrum fizeti, újabb hazugságba keveredett.
Rákay Fülöp – Kuruc.info