Budapest legnépesebb kerületének Fidesz-szervezete nyomására töröltek a párt központi honlapjáról egy Jobbikot rágalmazó közleményt, sőt a XI. kerületi weboldalon pedig helyreigazítás is megjelent, melyet azonban később a központ cenzúrázott.
Kupper András volt budapesti Fidesz-alelnök, jelenleg újbudai frakcióvezető pártjának központi elvárására rágalmazó közleményt írt a Jobbikról. Ez azonban helyi szinten ütött vissza, a XI. kerületi Jobbik-elnök válaszaként. Mivel Kupper bizonyára szeretne még polgármester lenni, tettét megbánva leszedette a Fidesz központi honlapján megjelent nyilatkozatot.

A fidesz.hu eredeti cikkét megőrizték a hírkeresők (képünkön) és persze a médiumok

Sőt egy felemás helyreigazítást is közölt Kupper, azt persze már nem adták ki hivatalos Fidesz-közleményként, kizárólag a kupperandras.hu-n jelent meg. De ott se sokáig, mert a Nagy Testvér visszaszólt: töröltették vele az alábbi pontosító közleményét...
A Kuruc.info értékeli, ha a Fidesz központi irányelvével szemben egy helyi politikusuk korrekt(ebb)en jár el, így az alábbi, sovány helyreigazítása után mégsem tettük közzé Kupper András telefonszámát, azonban a pontosítás levétele miatt visszaállt a zsideszes színvonal, tehát itt az ellenőrzött elérhetősége is a hazudós, számító, a parkolási maffiából komoly hasznot húzó Zsidesz-politikusnak: 06-20-669-3753.
 
Pontosítás
Honlapunkon csütörtökön megjelentettünk egy közleményt Az MSZP ne támogassa a Jobbikot címmel. Nem sokkal utána megkeresett a Jobbik sajtófőnöke és pontosítást kért a kormánytámogatást és a kerületi irodabérletet illetően (a Fidesz-közlemény többi része nem tényállítás volt, bár attól még gusztustalan, mintha az SZDSZ írta volna - Kuruc.info szerk.). Ennek nyomán az alábbiakat adjuk közre: 
A leköszönő Gyurcsány kormánynak az a határozata, amelynek értelmében 25 millió forint támogatást kapott a MIÉP-Jobbik szövetség - a 2006-os országgyűlési választásokon együtt indultak, és 1%-ot meghaladó eredményt értek el -, egy 2008-as törvénymódosításon alapult. (A lényeg: nem a Gyurcsány-kormány adománya volt, hanem törvényileg járó, a választóknak köszönhető állami támogatásról van szó. A Fidesz-KDNP nem 25, hanem 536 milliót kapott ugyanezen törvény értelmében. Az Alkotmánybíróság tiltotta meg, hogy csak a parlamenti pártok részesedjenek belőle, de nem a MIÉP-Jobbik kapta a pénzt, hanem annak pártalapítványa, melyet Csurka szabálytalanul, a jobbikosok tudta nélül jegyzett be, így a Jobbik egy forintot sem kapott a 25 millióból, közvetve sem. Bővebben a Jobbik közleményében - Kuruc.info szerk.)
A XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testületbe jutott pártok helyi szervezeteinek irodabérlési lehetőséget biztosít. A MIÉP-Jobbik közös listájáról egy MIÉP-es képviselő nyert mandátumot. A Jobbik jelenleg is országos pártközpontként használja a helyiséget. Az önkormányzat felbontotta az irodabérleti szerződést, de a párt nem költözött ki onnan. (Tehát korábban a Fidesz valótlanul állította, hogy a szoci polgármester irodát biztosít a Jobbiknak. Valójában éppenhogy el akarja venni a bérleti jogot, de per alatt van az ügy - Kuruc.info szerk. kiegészítés.)
(kupperandras.hu, amíg ott fent lehetett - alább lementve is)

Kapcsolódó: