A rendőrség gyanúja szerint egy helybéli, 46 esztendős férfi és egy társa fújt festékszóróval romaellenes feliratokat több mint tíz hódmezővásárhelyi ház falára február 21-ére virradóra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Február 21-én a kora reggeli órákban érkezett bejelentés a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy ismeretlenek az éjszaka folyamán egy hódmezővásárhelyi ház falára festékszóró spray-vel feliratokat írtak. Ezt követően még számos bejelentést kapott a rendőrség, valamint a járőrök saját maguk is több azonos tartalmú feliratot észleltek a városban - mondta Szenti Szabolcs.
Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete spray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Hasonló felirat volt olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél.
A szóvivő közölte, a rendőrség azonnal hozzákezdett a helyszíni szemlékhez, valamint a széleskörű adatgyűjtéshez és tanúkutatáshoz. Ennek eredményeként hétfőn kihallgattak egy helybeli 46 éves férfit, aki a "bűncselekmény" elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Vallomása tartalmát a nyomozás érdekeire tekintettel nem hozzák nyilvánosságra - tudatta a hadnagy.
Hozzátette: a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottnak társa is volt, elfogása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség vizsgálja a bűncselekmény indítékát is. Szenti Szabolcs elmondta, a lakosság megnyugtatása, valamint a hasonló jogsértések megelőzése érdekében az esetek felfedezése után a városban elrendelt megerősítette közterületi szolgálatot a rendőrség a szükséges ideig fenntartja.
(MTI)
Kuruc.info: Ez már a sokadik, kapcsolódó cikk, amelyben a délmagyaros hozzászólók egyértelműsítik azt, amiről a körülmények ismeretében kijelentettük előző cikkünkben (lásd EZT), hogy csakis cigány lehet az elkövető. Frissítésképp:

-    analfabetizmusra mutató ákombákomok betűk helyett

-    egyértelmű provokációra mutató (lásd még: „otthagyja-e a gyilkos a névjegyét az áldozata mellett?”) „aláírás” (’A JOBB’). Gyengébbek kedvéért: mennyire életszerű az, hogy egy nemzeti radikális odaírja az ákombákomok mellé a kedvenc pártja nevét (azt is hibásan), így azt automatikusan a célkeresztbe helyezi?

-    gyakorlatilag minden, hasonló, a közelmúltbeli esetben (Rakamaz, Tiszaroff stb.) szintén kiderült, öngyújtogatás / merénylet történt stb.

Most pedig már jópár napja (amióta ismert, ki a tettes) kussolnak a fajvédők – nincs jobbikozás, nincs gárdistázás, nincs szélsőjobbozás. El tudja képzelni a Kedves Olvasó, ha neagyjisten jobbikos lett volna az elkövető, ugyanígy kussolnának? Nem, az égvilágon minden ballib és fideszes médiumból ez az információ ömlene már napok óta.

A cikk hozzászólói nem mellesleg, (természetesen cigány) származása melett, nevesítik is az (egyik) elkövetőt: Csurár (=Ciuraru=Rostás).