Ugye, emlékszünk még a rakamazi horogkeresztre? Karcagra? Tiszaroffra? Nagyanizsára? Nyíregyházára (második cikk)? Gyomaendrődre?

Nos, cigányaink azóta sem hagytak fel az önmerényletekkel. Most éppen Hódmezővásárhelyen “támadták meg” magukat. Arra persze nem figyeltek, hogy egy (valamennyire) írástudóval csináltassák a feliratokat. Ahogy Tiszaroffon sem, ugyebár. Hiába, pillanatok alatt kibukik, ha egy analfabéta(-közeli), életében pár szónál többet le nem írt cigány próbál mázolni, vagy egy nála (átlagban) sokkal-sokkal iskolázottabb magyar. Akárcsak Tiszaroffon… Ha megnézzük például az alább látható Népszabadság-felvételt, láthatjuk, hogy se az á, se az o betűt nem tudják leírni.

Talán mondanunk sem kell, hogy a cigány megmondóemberek kórusban Jobbikozni kezdtek – például a Fidesz “jeles” megmondóembere, Orbán és Navracsics tanácsadója, Balogh Artúr, aki borzasztó átlátszóan reklámozza a saját, újonnan indított másodblogját, a Cigány Vakerát. Ott írta (most éppen Cigány Szamuráj neve alatt), hogy, idézem, “A Nácik Jobbikos Sertések több ház falára is cigányságot gyalázó feliratokat festettek Hódmezővásárhelyen. Mindez szombaton éjszaka történt a friss vér színével festettek a Nácik! Ez a gádzsó Jobbikos Náci fasiszta kampány is a cigányok kiirtásáról fog szólni! A Jobbikos Nácikat meg kell állítani mert a cigányság ellen uszítja a tökfejű parasztokat, akik meg hisznek a Náciknak mivel mindig fogékonyak voltak a cigánygyűlöletre.” (az eredeti újraközlése, olvasói megjegyzésekkel, ITT) Szegények annyira ostobák, hogy azt hiszik, normális ember “beveszi” azt a mesét, hogy a “Jobb” felirat a Jobbikra utal, és ha valóban jobbikos lett volna az elkövető, akkor oda fog írni bármilyen, a pártjára utaló szót - hiszen a gyilkosok is odateszik a névjegykártyájukat az áldozatuk mellé. Hát, igen, nagyon “életszerű”.

A “megtámadott” cigókról idézünk egy olvasói hozzászólást is: “Azok a lefújt házak a városban közismerten "JÓHÍRŰ" cigányok házai és nagyon ötletesek a lakói.” Hát igen – önsajnáltatásban valóban ötletesek. “Kár”, hogy az egész akció bűzlik…

A Népszabadság cikke:

'Cigányok lágerbe' - Megerősített készenlét Hódmezővásárhelyen
A rendőrség megerősíti a járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen, ahol több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat szombat éjszaka. Közösség elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt nyomoznak.

Több házra fújtak ilyen és ehhez hasonló feliratot Hódmezővásárhelyen

"Cigányokat lágerbe" "A JOBB” – ezzel a szöveggel mintegy tíz, romák által lakott hódmezővásárhelyi ház falán jelent meg falfirka vasárnap reggel. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal együttműködve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya közösség elleni izgatás bűntette miatt indított nyomozást az ügyben – mondta el Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság szóvivője. Forró nyomon indult a nyomozás: egy kutyás járőr az elkövetők nyomát követte a feliratoktól kiindulva.

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere vásárhelyi polgárokat ért durva, eddig példa nélkül álló támadásnak nevezte a történteket az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában. Mint írta: „Hódmezővásárhely önkormányzata a leghatározottabban elítéli, hogy a városban vagy az ország bármely területén bárkit származása, neme, világnézete, politikai, vallási, illetve felekezeti hovatartozása miatt hátrány vagy megkülönböztetés érjen.” A hódmezővásárhelyi önkormányzat minden segítséget megad a sértetteknek – közölte még a polgármester.

Elhatárolódott a falfirkáktól a Jobbik hódmezővásárhelyi szervezete is. „Sajnálatos, hogy kampányidőszakban ilyen esetek történnek Hódmezővásárhelyen. A Jobbik programjával ez a megnyilvánulás teljes mértékben ellenkezik. Ez egyértelműen a magyarság és a cigányság közötti konfliktus szítását és mélyítését eredményezheti. A Jobbik Magyarországért Mozgalom kampányának mindez nem érdeke és nem célja. Vajon ki állhat a provokáció mögött?” – írták közleményükben.

Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő közölte: az érintettek megnyugtatása és a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség rendszeresen járőrözik a településen.