"Közéleti szereplők" tiltakozó nyilatkozatot adtak ki a Fidesz "elszámoltatási kampánya" ellen, amely szerintük "valójában a másfajta politika egzisztenciális szankcionálása". Bizony, a zsidónak ehhez is van képe. Miután fajtája (és annak bérenchada) szétlopta, kiárusította, tönkretette az országot, tiltakozik, hogy bűneiért ne legyen felelősségre vonható. Igazi hazai izraelikum... Várhatóan a magyar börtönök teljes "lakossága" csatlakozni fog a felhíváshoz, szabadon engedésüket követelve, elvége ők csak másfajta tulajdonjogban gondolkodnak...
A nyilatkozatot, amelyet 108-an - politikusok, tudósok, írók, újságírók, pontosabban: zsidók és bérenceik - jegyeznek, Bauer Tamás közgazdász juttatta el vasárnap az MTI-nek.
A nyilatkozat szerint "növekvő aggodalommal tölti el a demokratikus jogállam magyar híveit, hogy az országgyűlési választás nyertesei a kormányváltást forradalomnak tekintik, a politikai ellenfél választási vereségét pedig alkalomnak az ellenféllel való leszámolásra".
Véleményük szerint az elszámoltatás fogalmában összemossák a bűncselekményekért való jogi felelősségre vonást a másfajta politika egzisztenciális szankcionálásával, "ami jogállamban megengedhetetlen" (érdekes módon ugyanakkor a szemek kilövése és az egész ávós terror teljesen megengedhető volt a jogállamban - a szerk).
Utaltak arra, hogy legutóbb Kövér László fideszes politikus fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök elleni eljárással. Ez, az aláírók szerint "a politikai ellenfélnek a közéletből való erőszakos eltávolítását jelenti".
Az aláírók szerint az 1940-es évek végén is így kezdődött "a demokrácia felszámolása". "Nem lehet kétségünk afelől, hogy a politikai ellenfélnek a közéletből való eltávolítása ezúttal is hasonló célt szolgál" - vizionálják az újabb hatszázmilliárdos áldozattal járó holokausztot a közélet fertőzői.
Az antimagyar bűnözők tiltakoznak a Fidesz "elszámoltatási" kampánya, a vezető Fidesz-politikusok fenyegető nyilatkozatai ellen, és "mindenkit a szabadság védelmére hívnak fel".
Az aláírók között olyan neveket látunk, mint Bokros Lajos EP-képviselő, Vitányi Iván szocialista parlamenti képviselő, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke, Heller Ágnes filozófus, Kenedi János történész, Vásárhelyi Mária szociológus, Görgey Gábor, Kertész Ákos és Konrád György író vagy Farkasházy Tivadar szabadfoglalkozású zsidó is. Ott van továbbá Bojár Gábor, Gusztos István, Iványi Gábor, Kornis Mihály, Kósáné Kovács Magda, Lukáts Andor, Márton László, Mécs Imre, Mihályi Péter, Parti Nagy Lajos, Ungvári Tamás, Vekerdy Tamás, Vitányi Iván és Vojnich Erzsébet is.
(MTI nyomán)