A KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) évek óta értelmetlennek és céltalannak tartja a homoszexuálisok "menetelését" - mondta Stágel Bence, az IKSZ elnökhelyettese szombaton az MTI-nek.
A kereszténydemokrata politikus szerint azért értelmetlen a menetelés, mert a résztvevők évek során tett provokatív kijelentései és megnyilvánulásai a társadalom széles rétegeinek rosszallását vívták ki, s a homokos szervezetek céljai "teljességgel zavarosak". A Magyar Köztársaság alkotmányos védelemben részesíti valamennyi állampolgárát, és egyúttal a család és a házasság intézményét is védi. Akit alapjogaiban sértenek, a rendőrségen feljelentést tehet, a bíróságon keresettel élhet, illetve az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz beadványt intézhet - mutatott rá.
Az IKSZ értelmetlennek tartja a menetelést azért is, mert "a gyülekezési jog alapjoga mögé bújva", közterületen rendezik, ahol a résztvevők száma csaknem megegyezik a jelen lévő rendőrök számával. A homoszexuális szervezetek pedig "a nemzeti együttműködés nyilatkozatát lobogtatva" a rendőrség több millió forintos helyszíni biztosítását veszik igénybe. Stágel Bence szerint a menetelésen a korábbi években a társadalom különböző csoportjai közt ellentétet szító, bukott politikusok próbálnak kétes népszerűségre szert tenni.
(MTI nyomán)