Az MSZP frakciója hétfőn felkérte Déri Balázst a képviselőcsoport kommunikációs igazgatói pozíciójának betöltésére. Erről az érintett számolt be közleményben szerdán.
"A vérében a média" című írásban felidézi saját pályafutásának fontosabb állomásait. Mint írja, "beleszületett a média világába, édesapja, a szakma által nagyra becsült Déri János már kisgyerekként magával cipelte őt szerkesztőségekbe, tévékbe, rádiókba, fellépésekre (...)".
Úgy fogalmaz, "az internet hozta meg számára a kiteljesedést". Alapító főszerkesztője volt a Stop hírportálnak, "melyet ottani működésének három éve alatt közismert médiummá formált, majd, elunva a skatulyát, újabb feladatot keresett, és megalapította a Hírextra hírportált, melyet szintén három éves időtartamig vezetett".
Arról nem tett említést, hogy ő volt a Larry Flint által 1974-ben alapított Hustler magyarországi kiadásának a főszerkesztője 2002-ben. A pornómagazinból itthon csak néhány szám jelent meg, majd megszűnt, iparági becslés szerint négyezer példányt adtak el belőle havonta.
Déri Balázs célkitűzései között szerepel, hogy "megreformálja, felfrissítse az MSZP kommunikációját, nyitottabbá tegye a kommunikáció legújabb technikái számára a képviselők gondolkodását, szemléletét, hozzáállását".
Nem tudjuk, a volt pornós hogyan képzeli el Lendvai vagy Lamperth Mónika bevonását a legújabb technikák népszerűsítésébe, de mindenesetre sok sikert kívánunk neki.
(Index nyomán)
Korábban írtuk: Szanyi Tibor országgyűlési képviselő lett az MSZP kampányfőnöke az őszi önkormányzati választásra - közölte az MSZP-frakció.
A közlemény szerint az MSZP elnöksége keddi ülésén kérte fel Szanyi Tibort arra, hogy vállalja el az önkormányzati választások kampányfőnöki feladatait.
Mint írták, az indoklásban kiemelt helyen szerepelt az a tény, hogy Szanyi Tibor sikerrel vette a parlamenti választásokat, "és az e közben szerzett tapasztalatok minden bizonnyal hasznosak lehetnek az önkormányzati választásokon induló párttársai számára".
A közlemény szerint Szanyi Tibor kiemelt kérdésként kívánja kezelni Budapestet, mivel a főváros a "demokráciában eltöltött sok évtizedes történelme során még soha sem volt jobboldali".
A politikus fő célkitűzésének "a Fidesz erőszakos nyomulásának" megállítását tartja, és azt, hogy ráébresszék az embereket az országgyűlési választások eredményeként létrejött aránytalanságok korrekciójának igényére.
(MTI)