Szeptember 4-én, szombaton 16 órakor a Hősök terén kezdődik a "hetero büszkeség napi vonulás". A civil megmozdulás Országgyűlésnek címzett petícióját Dúró Dóra és Novák Előd, a parlament egyetlen házaspárja veszi át.
A rendszerváltás óta mindig volt házaspár a képviselők közt, 1994-1998 között egyszerre öt is. Most a jobbikos pár(t)kapcsolat az egyetlen az Országgyűlésben. Így stílszerűen őket kérte fel a szervező Koletár Csaba, hogy a petíciót átvegyék, és egy-egy rövid beszédet is mondjanak.

Az Országgyűlés alakuló ülésén

Alább egy idevágó részlet a Kuruc.info által Dúró Dórával készített interjúból.
– Nem érzi úgy, hogy férjének, Novák Elődnek köszönheti a Jobbikban kapott lehetőségeit?
– Ezt azok mondják, akik nemrég csöppentek bele a Jobbik életébe. 2005 óta dolgozom itt, és akkor még nem ismertem személyesen Elődöt. Épp a pártban találtunk egymásra, tehát nem arról van szó, hogy „behozom a feleségemet a politikába”. Egy XI. kerületi párhuzamot mutatva ahhoz tudnám hasonlítani esetünket, amikor a Fidesz helyi frakcióvezetője elvette a polgármestert. 2007-ben lettem a Jobbik sajtóreferense, amikor Előd még nem volt sajtófőnök. Szóvivővé is akkor választott az elnökség, amikor Ő még nem volt alelnök. Férjem egyébként egy tiszta szívű igazságharcos, aki ezért persze sok ellenséget is szerez magának és ezáltal nekem, én azonban akkor sem szeretném, ha langyossá válna, s mindenkivel csak a jó kapcsolatra törekedne, elvtelenül. Szúrtak engem is halálosan megfenyegető üzenetet Előd szülei házának kapujába egy nagy konyhakéssel, és több doboz festékkel leöntötték kerítésüket, kocsijukat és kuvaszukat. De nem hátrálunk meg az ilyen nemtelen támadásoktól sem. Visszatérve a kérdésre: ezt a felvetést is a politikusbűnözők suttogó bosszúhadjáratának részeként könyvelem csak el, ha nem tájékozatlanságról van szó. A Jobbik demokratikus párt, helyi alelnöknek is a legnépesebb fővárosi kerület tagsága választott, akárcsak képviselőjelöltnek, több jelölt közül, titkos szavazással, tiszta versenyben.
(Kuruc.info)