A Jobbik szerint "politikai húsdarálóként" működik az Országgyűlési alkotmányügyi bizottsága, mert a testület kormánypárti képviselői sokszor olvasatlanul szavazzák le az ellenzéki indítványokat.

Novák Előd, a párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy az alkotmányügyi bizottság előző nap nem támogatta a Jobbik által benyújtott javaslatokat.
Példaként említette azt az előterjesztésüket, amely megtiltotta volna a politikai álláshalmozást, azaz hogy parlamenti képviselő egyúttal polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, megyei közgyűlés elnöke és alelnöke, megyei közgyűlés tagja, fővárosi közgyűlés tagja, helyi önkormányzati képviselő, települési önkormányzati képviselő vagy önkormányzati bizottság tagja legyen.
A politikus - ahogy a parlament hétfői plenáris ülésén, a médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló javaslat záró vitájában - egy Superman-jelmezzel demonstrálta, hogy megítélésük szerint a polgármesterként, közgyűlési és országgyűlési képviselőként is dolgozó, jellemzően kormánypárti politikusok "emberfeletti munkát" végeznek több főállásuk egyidejű betöltésével.
Novák Előd elmondta: a Jobbik internetes szavazást kezdeményez arról, hogy ki a legnagyobb politikai álláshalmozó, s a szuperhős-jelmezt neki adják át.

Párttársa, Pörzse Sándor azt kifogásolta, hogy az alkotmányügyi bizottság nem támogatta alkotmánymódosító javaslatát, amely kimondta volna, hogy a magyar zászló közepén a Magyar Köztársaság címere foglal helyet.
Pörzse Sándor kifejtette, hogy a kormánypárti képviselők tartózkodtak a szavazáson, ami - fűzte hozzá - azért is meglepte, mert az emberek "erről a kérdésről már döntöttek", a házak falán, sporteseményeken megjelenő magyar zászlók nagy többsége címeres. Az indítvány elfogadása szerinte lehetővé tenné, hogy a magyar zászló jól megkülönböztethető legyen a hozzá hasonló lobogóktól.
(MTI)