Rétvári Bence azzal vádolta meg Novák Elődöt, hogy árnyékra vetődött, amikor a KDNP-s politikust álláshalmozónak titulálta. Mint kiderült, Novák Előd a lehető leghitelesebb helyről tájékozódott, a Parlament honlapjáról, ahol Rétvári Bence által megadott önéletrajz szerint valódi Supermannek bizonyult. A kormánypárti politikus vádjai után Novák Előd közleményét olvashatják.
Értetlenül áll a Jobbik álláshalmozásra vonatkozó vádjai előtt Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, aki az MTI-nek hétfőn elmondta: államtitkári esküje után néhány nappal lemondott fővárosi közgyűlési képviselőségéről és minden fővárosi intézményhez kapcsolódó tagságáról.
A kereszténydemokrata politikust a jobbikos Novák Előd politikai álláshalmozással vádolta meg hétfőn, és az általa alapított Superman-díjra javasolta más KDNP-s, fideszes és szocialista politikusokkal együtt. "Ismét árnyékra vetődött Novák Előd, minden fővárosi és önkormányzati tisztségemről lemondtam államtitkári kinevezésem után" - fogalmazott Rétvári Bence az MTI-nek. Kifejtette: júniusi államtitkári esküje után néhány nappal lemondott fővárosi közgyűlési képviselőségéről, s ez olvasható a közgyűlés honlapján is. Emellett minden más, fővárosi intézményhez kapcsolódó tisztségéről, így a Szent János Kórház felügyelő tanácsának és a Margitszigeti Atlétikai Centrum felügyelő tanácsának tagságáról is lemondott. A harmadik tételként felemlített XIII. kerület Testneveléséért és Sportjáért Közalapítvány kurátori posztjáról pedig már két éve leköszönt - tette hozzá.
Rétvári Bence kitért arra is, hogy polgári foglalkozását, azaz ügyvédi tevékenységét is szünetelteti államtitkársága idejére. Megjegyezte, egy országgyűlési képviselőtől elvárható lenne, hogy legalább minimálisan tájékozódjon az interneten az aktuális helyzetről egy sajtótájékoztató előtt. "Ugyanakkor a Superman-jelmezre fájdalomdíjként igényt tartok XL méretben, még jól jöhet a farsangi időszakban. Remélem, magyar gyártmányú lesz" - tette hozzá Rétvári Bence.
(MTI nyomán)
Novák Előd válasza alább olvasható. Kiderül belőle, hogy Rétvári saját magát keverte bajba, amikor nem módosította a valóságnak megfelelően önéletrajzát
 Önéletrajzainak frissítésére sincs ideje az igencsak elfoglalt Rétvári Bencének, aki a www.parlament.hu honlapon lévő képviselői adatlapja (és önéletrajza), valamint saját személyes honlapja szerint még mindig fővárosi közgyűlési képviselő. Én kérek elnézést, amiért a fenti helyek hamis információkat tartalmaznak.
A 2010. május 17-ei keltezésű önéletrajza szerint: „A XIII. Kerület Testnevelésért és Sportjáért Közalapítvány kurátora.” Mivel mostani nyilatkozata szerint erről már két éve leköszönt, a Jobbik a minden péntek 13-án odaítélt Sánta kutya-díjra terjeszti elő Rétvári Bencét. Mai magyarázkodásában azt is „elfelejtette” elmondani, hogy önkormányzati képviselői mandátumáról sem szerénységből mondott le, hanem mert törvény tiltja azt az államtitkároknak. Bár Rétvári több mint két évig egyszerre volt országgyűlési és fővárosi közgyűlési képviselő, így politikusi álláshalmozó, de ma már Superman-jelmezt hiába kér, csak Schmitt Pál-díjért lobbizhat államfőjüknél.
Helyére ugyanakkor a mostani szoros versenyben Borkai Zsoltot, a Fidesz országgyűlési képviselőjét jelöli Superman-díjra a Jobbik, aki miatt még az Alkotmányt is módosították (a Jobbik ellen a rendőrökre vonatkozó közélettől eltiltást 5-ről 3 évre), hogy ismét Győr polgármestere maradhasson, miközben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is „dolgozik”, sőt novembertől a MOB elnöke is lehet…
Novák Előd
a Jobbik alelnöke
(Kuruc.info)