Délutánra ígért az újságíróknak terepszemlét és tájékoztatást az átszakadt zagytározónál az ajkai MAL Zrt. vezetése, de az igazgatóságtól a sajtóval egyeztetett időpontban nem jelent meg senki. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közben bejelentette, hogy egy lakóparkot építenek azon kolontáriaknak, akik nem akarnak visszaköltözni.
Ismét nem jelent meg a nyilvánosság előtt a MAL vezetése. A vállalat a katasztrófa helyszínén ígért tájékoztatást a sajtónak. Az ajkai timföldgyár vezetősége egyébként a szerda esti kolontári lakossági fórumra sem ment el. A cég csak egy műszaki igazgatót küldött a helyszínre, aki a helyiek kérdéseire csak azt tudta mondani, hogy a vizsgálat folyamatban van és a timföldgyár semmiben nem hibázott. A kolontáriak azonban pertársaságot alapítottak és jogi lépéseket tesznek a MAL Zrt. ellen.
Egy lakóparkot építenének azoknak a károsultaknak, akik nem akarnak visszaköltözni otthonaikba – jelentette be Kolontáron az országos katasztrófavédelem főigazgatója. Bakondy György azt mondta: a patakon túl élőknek ma kell eldönteniük, hogy a településen vagy máshol szeretnének-e új életet kezdeni. A tervek szerint akik elköltöznének a faluból, azoknak máshol vennének lakásokat, akik pedig maradnának, azoknak Kolontáron keresnek alkalmas területet az építkezéshez.
(HírTV)