2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

A fideszesek szerint "terroristamódszer", hogy megteremtettük a kapcsolatot köztük és az emberek között

Reklám

Terroristamódszer, hogy a Kuruc.info nyilvánossá tette Alföldi Róbert színházigazgató és az állításuk szerint "őt védelmező" négy fideszes parlamenti képviselő mobiltelefonszámát - mondta a parlament kulturális és sajtóbizottságának, illetve ellenőrző albizottságának fideszes tagja.
Ezzel összefüggésben Lukács László azt is megemlítette: szerinte inkorrekt, hogy Novák Előd, a bizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnöke az albizottság napirendjére tűzte Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatójának leváltását.
Szerinte a házbizottság még meg fogja vizsgálni azt is, hogy egy parlamenti albizottság egyáltalán indítványozhatja-e állami intézmény vezetőjének elmozdítását.
Novák Előd albizottsági elnök az MTI kérdésére elmondta: a Kuruc.info az ő tudomása szerint csak "kiegészítette" a Jobbik keddi felhívását, mely szerint a párt arra biztatta választóit, hogy "mozgalmi alapon" hívják fel az albizottság munkáját "obstruáló" fideszes képviselők figyelmét a házszabályban rögzített részvételi kötelességükre. Mint a képviselő fogalmazott: az eddig távol maradó politikusok vagy mondjanak le, vagy jöjjenek el végre az ülésre.
A Jobbik a saját felhívásában a kormánypárti képviselők egyébként a parlament honlapján is megtalálható e-mail-címét tette közzé, a Kuruc.info hírportál viszont ezen túlmenően a képviselők mobiltelefonszámait is közölte.
A héttagú, négy kormánypárti képviselővel rendelkező albizottság sokadik alkalommal volt már határozatképtelen, mivel a négy Fidesz-tag rendszeresen nem jelent meg az üléseken. Ők később le is mondtak albizottsági tagságukról. Azonban a testület új Fidesz-tagjai is jelezték: ők sem vesznek majd részt a csütörtökre kiírt ülésen.
"Döbbenetes" - vélekedett egybehangzóan Menczer Erzsébet és Németh Zoltán, a Fidesz két képviselője az MTI azon kérdésére válaszolva, hogy hogyan értékelik parlamenti e-mail címük és telefonszámuk közzétételét a honlapon. Mint mondták: mindketten számos telefont kaptak, a hívók legtöbbje pedig "gyalázkodó hangnemben beszélt velük".
Németh Zoltán bizottsági tag azt mondta: a honlapon található cikk címe ráadásul hamis színben tünteti fel a Fidesz képviselőit: ők ugyanis a távolmaradásukkal nem védelmezni kívánják Alföldi Róbertet. "Ellenkezőleg", a múlt héten a Fidesz és a KDNP is közleményben tiltakozott az ellen, hogy a Nemzeti Színház adjon színhelyet Románia nemzeti ünnepének megtartásához - hívta fel a figyelmet.
Egy másik, már hétfői Fidesz-közlemény pedig arra emlékeztetett, hogy Novák Előd a napirendi pontok megválasztásával túllépte az albizottság hatáskörét. Mint írták, az albizottság feladata "az ágazati törvények betartásának felügyelete".
"A fideszes képviselők ezért nem hajlandók asszisztálni ahhoz, hogy Novák Előd saját pártpolitikai céljaira használja az ülések összehívását" - tették hozzá.
Az ellenőrző albizottság csütörtöki ülésének napirendjén két másik - szintén Novák Előd által javasolt - pont is szerepel. Az egyik napirendi pont szerint azzal is foglalkoznának, miért tiltották le a Jobbik önkormányzati választási kampányreklámját a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsoráról, a másik szerint pedig a Such György volt rádióelnök által jóváhagyott, összesen 162 millió forintot kitevő jutalmak ügyét tárgyalnák meg.
(MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready