Kémkedés és feljelentés elmulasztása miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese kedden a rendőrségen a WikiLeaks-ügyben.
A politikus a rendőrség Teve utcai székháza előtt újságíróknak azt mondta: a nyomozóhatóság dolga kideríteni, hogy milyen amerikai diplomaták hogyan vettek részt ebben a kémtevékenységben Magyarország ellen, és ki az, aki esetleg Magyarország diplomatái, politikusai, közéleti személyésegei közül velük együttműködött.
Volner János bírálta a kormányt, különösen a külügyminisztert, amiért - ahogyan fogalmazott - erélytelenül reagált a történtekre.
"Nagyon sokszor sajnos azt tapasztaljuk, hogy a Fidesz-kormány nagyon erős retorikai fordulatokat alkalmaz a nemzeti retorika tárgyköréből, de gyakorlatilag érdemi lépések ezt nem követik, ebben az esetben is gyakorlatilag erről van szó" - mondta.
(MTI)
Korábban írtuk: Kémkedés miatt feljelentést tesz WikiLeaks-ügyben a Jobbik
Ez derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtómeghívóból. Holnap Volner János országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón ismerteti a párt álláspontját.
(Kuruc.info)