Kiskunhalason negyven tüntető várta kedden délután Gyurcsány Ferencet a tiszti klubnál. A füttyszóval tarkított őszödi beszéd újrahangszerelt verziója is felcsendült.
Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció Platform országjáró körútjának állomásaként látogatott el kedden délután Kiskunhalasra. Az ex-miniszterelnököt az MSZP helyi szervezete látta vendégül egy lakossági fórum keretében.
A fél ötre meghirdetett sajtótájékoztató előtt egy órával már gyülekeztek az emberek a Petőfi utcában. Egy hangszóró is előkerült az egyik autóból, amit Pajor Kálmán és Hunyadi Péter kiskunhalasi önkormányzati képviselők hamar be is üzemeltek. Nem kellett sokat várni az őszödi beszéd remixelt változatának megszólalására, illetve az árpádsávos zászlók és a sípok előkerülésére sem.
Kevéssel öt óra előtt érkezett meg a helyszínre Gyurcsány Ferenc, ekkor erősödött fel igazán a tüntetők hangja, ami a sajtótájékoztató alatt sem csitult. A sajtótájékoztatón az egykori miniszterelnök többek között a baloldal újjáépítéséről beszélt, illetve élesen kritizálta a „perverz adórendszert”, és fordított Robin Hoodnak nevezte Orbán Viktort. A tájékoztató utáni lakossági fórum nem volt sajtónyilvános.
(Baon)