Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

"Az országgyűlési képviselő nem képviselő" - pofátlanul magyarázkodik a Fidesz

Reklám


Supermanek pártja
Elképesztő a Fidesz jogértelmezése, mellyel a törvénytelen álláshalmozást folytató Sebestyén László képviselőjüket mentegetik. Az, hogy a „fejlesztési és karbantartási igazgató” nem igazgató, olyan, mint hogy az országgyűlési képviselő nem képviselő. Pedig köztudott az is, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.
Azt gondolhatnánk, hogy szövegértési problémái vannak a válaszközlemény írójának, azonban ahol ilyen tömegesen képesek emberfeletti teljesítményekkel álláshalmozásokra, ott inkább csak álságos magyarázkodásról lehet szó. Nem csoda, hogy a Fidesz-frakció névtelen közleményét senki nem vállalta a pártban: miután két nap türelmet kértek, valami kreatívabb megoldásra számított a Jobbik. Például arra a szokásos módszerre, hogy megváltoztatják a megsértett törvényt, esetleg privatizálják a céget, vagy megbízási szerződéssel fizetnek ki havi egymilliót „szakértői” munkára.

A malacképű szerinta mezei nyúl sem nyúl
Sebestyén László az állami tulajdonú ÉRV Zrt. vezérigazgató-helyettesével megegyező, havi egymillió forintos fizetést felvevő, cégjegyzésre jogosult igazgatója. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény valóban nem említi a „fejlesztési és karbantartási igazgató” titulust, mint ahogy száz másik hasonló igazgatófajtát sem. Az efféle csalás méltatlan egy országgyűlési képviselőhöz, ezért a Fidesz miskolci honatyáját lemondásra szólítja fel a Jobbik azon túl, hogy továbbra is várja az elmúlt 10 havi tiszteletdíjának visszafizetését. A Jobbik ma összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett az illetékes bizottságnál, így 15 napon belül végső döntést kell hozni.
Kíváncsian várjuk a "közbiztonság javulása", a "devizahitelesek megsegítése" és az "adócsökkentés" szavak fideszes értelmezését is, miután az "álláshalmozás" eddig is csekély tilalmának kormánypárti alkalmazását bemutatták.
Novák Előd
a Jobbik alelnöke, az Anyanyelvápolók Szövetségének tagja
(Kuruc.info)
A Jobbik újabb tévedése
A Jobbik valótlanul állította, hogy Sebestyén László, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője képviselői mandátumával összeférhetetlen tisztséget tölt be. Novák Előd jobbikos képviselő tévesen értelmezte a jogszabályt, amikor Sebestyén Lászlót összeférhetetlenséggel vádolta, hiszen a fideszes képviselő karbantartási igazgató, amely tisztségre nem vonatkozik a jogszabály 13. §-a. A 13. § kimondja: a) állami vállalatnak, trösztnek, tröszti vállalatnak, közüzemi vállalatnak vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, igazgatója, igazgatóhelyettese, igazgatótanácsának vagy vezető testületének és felügyelő bizottságnak tagja; c) a szavazati jogok tíz százalékát meghaladó állami tulajdoni részesedéssel működő gazdasági társaság vezető tisztségviselője, igazgatótanácsának, igazgatóságának vagy vezető testületének, felügyelő bizottságának tagja, valamint a társasággal munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló más jogviszonyban álló vezetője (vezérigazgatója); Sebestyén László az Észak-Magyarországi Vízművek Zrt. karbantartási igazgatójaként tehát a Jogállási Törvény fent említett bekezdéseiben foglalt egyetlen tisztséget sem tölt be gazdasági társaságnál. Ezen információk tudatában Novák Elődöt Sebestyén László nyilvános rágalmazása miatt bocsánatkérésre szólítjuk fel!
FIDESZ frakció
(MTI OS)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready