Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

40 millióval bélelték ki Rákay zsebét a fideszes önkormányzatok - tagad a fideszes celeb

Reklám

„Minden felújítás, amely uniós támogatással valósul meg, tartalmaz kommunikációra elköltendő összeget" – állítja a Blikk pénteki számában Rákay Philip.
A Fidesz celebje a lapnak azt állította, hogy az említett időszakban nem ő volt a cég ügyvezetője, csak körülbelül harmadrészben tulajdonosa. Megjegyezte, minden szabályt betartottak, és az ügyészségi vizsgálat is mindent törvényesnek talált.
(Hírszerző nyomán)
Korábban írtuk: Milliós kommunikációs tanácsadói szerződéseket kötöttek fideszes önkormányzatok az elmúlt években Rákay Philip, rendes magyar nevén Rákay Kálmán, az M1 intendánsának cégével.


A Contact Média Tanácsadó Kft. csak a Fejér Megyei Önkormányzattól három év alatt áfával együtt 41 milliónyi pénzhez jutott.

Nehéz ügy
A Blikkhez került hivatalos dokumentumok szerint a Contact 2008 és 2010 között havi 600 ezer forint plusz áfa megbízási díjért dolgozott az önkormányzatnak. De Fejér megye más alkalmanként is mélyen a zsebébe nyúlt: öt másik milliós szerződést is kötöttek. Egymillióért a Fejér Megyei Önkormányzat munkáját összefoglaló kiadványt készítette el a fideszes kötődésű Hír TV egykori ismert műsorvezetője, de Rákay „hirdetés közzétételéért" is számlázhatott másfél milliót, 2009 októberében pedig az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos kommunikációs feladatokra kötött 5,6 milliós megbízást. Bő két héttel ez után a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium felújítására kiírt pályázathoz kapcsolódó kommunikációs feladatokat is a Contact Média vállalta 2,5 millióért. Az év utolsó hónapjában pedig 1,2 millió forintért esett be egy megbízás.
A szerződésekről tudomást szerzett dr. Helmeczy László ügyvéd, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés volt elnöke, aki feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt. A jogász szerint nem lett volna szükség ilyen szerződésekre.
– Megszüntették a nyomozást, ezért minden bizonnyal rövidesen pótmagánvádra viszem ezt az ügyet. Én még olyat nem hallottam, hogy egy kisváros gimnáziumának felújítását áfával együtt 3 millió forintért kommunikálják. Abból már egy melléképületet is hozzá építhettek volna – nyilatkozta Helmeczy a Blikknek.

A Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium felújításának kommunikálásáért 2,5 milliót kapott Rákay cége

Rákayt a Blikk az MTV-n keresztül próbálta elérni, szerették volna megtudni: pályázat útján jutott-e a Contact a zsíros munkákhoz. A tévénél csak annyit mondtak, a „feltett kérdésekben a Magyar Televízió semmilyen módon nem illetékes", Rákay pedig akkoriban még nem volt munkatársuk. Nem sok szerencsével jártak a Fejér Megyei Önkormányzatnál sem.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready