Golyóálló mellénnyel felszerelt kommandósok kísérték a Pest Megyei Bíróság budapesti, Thököly úti épületébe a cigányok elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal vádolt négy férfit a péntek délelőtt kezdődő büntetőtárgyalásukra - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.



A rendőrség már kora reggel forgalomkorlátozásokat vezetett be a környéken, és a bíróság hátsó bejáratához vezető utat lezárta. Az ottani parkolót a rendőrök szintén lezárták, a bíróság épülete körül egyenruhás rendőrök állnak.
Miután a négy, 2009. augusztus 21-i elfogásuk óta előzetes letartóztatásban lévő férfit szállító rendőrségi autók a bíróság épületének hátsó bejáratához gördültek, a megbilincselt vádlottak fekete ruhás kommandósok, rendőrök gyűrűjében szálltak ki a járműből.
Az épület földszintjén lévő, száz férőhelyes tárgyalóterembe a sajtó munkatársai - 35 főre korlátozott létszámban - csak előzetes regisztrációval, szigorú biztonsági ellenőrzések után léphettek be.
K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt 2009. augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el. A négy férfit előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.
(MTI nyomán)
További képek:






(Képek: Origó)