Elfogultságot jelentett be a tanácsvezető bíró, Miszori László ellen az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád és védője szerdán, a bizonyítási eljárással folytatódó büntetőper kezdetén.
Az ügyvéd, Bérdi Zsolt indítványát azzal magyarázta, hogy a bíró a korábbi tárgyaláson azzal a kijelentésével, hogy "most izgalmas rész következik", minősítette a bizonyítási eljárási dokumentumokat, és egy telefonszámról a szakértői jelentés ismertetése nélkül megállapította, hogy az védencéé, Kiss Árpádé.
Kiss Árpád azért jelentett be elfogultságot, mert állítása szerint a bíró olyan fotót mutatott fel bizonyítékként a 2009. április 22-én Tiszalökön elkövetett gyilkosság vádpontjával összefüggésben, amely nem ott készült, és a bíró a felvételt felmutatva megállapította, hogy a fotón maga a vádlott is szerepel.
Miszori László kijelentette: nem érzi magát elfogultnak, és a pert - amely a korábbi tárgyalásokhoz hasonlóan szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlik - a besenyszögi fegyverrablás, a debreceni menekülttáborra leadott lövés, valamint a fegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúsítási körülményeinek iratismertetésével folytatta a Pest Megyei Bíróságon.
(MTI nyomán)