Gyöngyöspata – egy magyar település, amelyet már világszerte ismernek – „köszönhetően” a helyi cigányoknak és az amerikai, zsidó származású üzletembernek, aki néhány hónappal ezelőtt kamubotrányt kavart a településen.

Végre az idős pataiak is örvendhetnek
21.30: Gyöngyöspatán örömünnep van. Az új polgármester és autókonvoja a falut járja, minden portán tapssal és éljenzéssel fogadják őket. Ilyent még sosem látott ez a település a helyiek szerint.



21.20: Juhász Oszkár rövid sajtótájékoztatóján azt mondta: egy szebb jövő virradt Gyöngyöspatára. Az újonnan megválasztott jobbikos polgármester mindenkinek megköszönte a támogatását és a bátorságát, majd hozzátette, aki dolgozni akar Gyöngyöspatán, az dolgozni is fog. A Kuruc.info ezúton gratulál Juhász Oszkárnak és sok sikert kíván Gyöngyöspata rendbetételéhez!
21.00: A több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson Juhász Oszkár, aki a Jobbik helyi alapszervezetének vezetője is egyben, a szavazatok 33,8 százalékát szerezte meg, ami 433 voksot jelent. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett 333 vokssal, ami 26 százalékos eredményt jelent. Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik helyen végzett, 134 szavazattal (10,5 százalék).
20.40: Az MTI végre magára talált - igaz, az időközi választásokon elért fideszes győzelmekhez képest elég szűkszavúra sikerült a hír megfogalmazása, dacára annak, hogy az elmúlt egy esztendő időközi választásai közül talán a gyöngyöspatain volt a legmagasabb részvétel. Íme, mit bírt összehozni az adónkból eltartott MTI: "A jobbikos Juhász Oszkár nyerte a polgármester-választást a Heves megyei Gyöngyöspatán - közölte a párt az MTI-vel a hivatalos eredmény kihirdetését megelőzően. A pártnak az MTI-hez eljuttatott meghívója szerint Juhász Oszkár még vasárnap este sajtótájékoztatót tart, amelynek témája: "szebb jövő virradt Gyöngyöspatára"." Tetszik érteni? A párt kellett a szegény újságírókat tájékoztassa, szerencsétleneknek nem volt annyi pénzük, hogy a helyszínre küldjenek egy tudósítót. Vagy?
20.30: A gyöngyöspatai polgármester-választás első tanulsága: a médiatörvény és a narancsköd országának fősodratú sajtója kínai típusú cenzúrát alkalmaz. Lassan elkezdi sajtótájékoztatóját Juhász Oszkár, az új polgármester, de a választás végeredménye még mindig nem érte el a narancsszínű pártsajtó ingerküszöbét.
20.20: A Barikád helyszínen tartózkodó munkatársai megerősítették: lezárták a választási jegyzőkönyvet, így hivatalos: Juhász Oszkár mintegy 100 szavazattal legyőzte a második helyen végzett Matalik Ferencnét, akit a kormánypártok is támogattak, így a Jobbik jelöltje lett Gyöngyöspata új polgármestere. Juhász Oszkár megválasztott polgármester 20.30 perckor sajtótájékoztatót tart a községháza előtt. Mint az közismert, a helyi cigányok azzal "fenyegetőztek" korábban, hogy amennyiben a Jobbik nyeri a helyi polgármester-választást, akkor Amerikába menekülnek. Nos, várjuk a helyi cigányok által imádott amerikai üzletemberek, nagykövetasszony és Pintér Sándor összedobja nekik a repülőjegy árát. Csak odaútra!
20.00: A Barikád helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a legtöbb szavazatot Juhász Oszkár, a Jobbik jelöltje kapta. Hivatalos eredmény egy óra múlva várható.
16.40: A választás nyugodtan zajlik. A helyi cigányok továbbra is a kocsmák környékén lézengenek. 25-30 százalék körüli a részvétel jelenleg. Urnazárásig ez az arány az ötven százalékot is elérheti, ami időközi választásnál kiemelkedően magas adatnak nevezhető. A helyiek közül egyre többen szereztek tudomást a vajda fiának, ifj. Farkas Jánosnak a visszalépéséről Matalik Ferencné, a kormánypártok által támogatott jelölt javára. A cigányok örülnének Matalikné győzelmének. Ahogy mondják: Patából akkor cigány mintafalu lehetne. A Jobbik jogsegélyszolgálatának munkatársai, Borbély Andrea, Hunyadi Gábor és Balassi András a település mindhárom szavazókörét folyamatosan figyelik. Továbbra is Gyöngyöspatán tartózkodik Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán is.
11.30: Az utolsó pillanatban visszalépett a polgármester-jelöltségtől Gyöngyöspatán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, így csak heten pályáznak a poszt elnyerésére - tájékoztatta vasárnap az MTI-t, a voksolás megkezdését követően a helyi választási iroda vezetője.
Ifj. Farkas János, szombaton este, nem sokkal nyolc óra után személyesen nyújtotta be a választási bizottságnak a visszalépéséről szóló nyilatkozatát. Ugyanakkor nem indokolta döntését, a bizottság pedig nem kérhet indoklást - közölte Mátyás István.
Az MTI kereste ifj. Farkas Jánost is, ám a kisebbségi vezető vasárnap délelőtt nem volt elérhető.
Mátyás István arról is beszámolt, hogy semmilyen rendkívüli esemény nem történt azóta, hogy reggel hatkor kinyitották a szavazóhelyiségeket.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szintén arról tájékoztatott, hogy nyugalom van a községben, a voksolást vasárnap délelőtt semmi nem zavarta meg.
Eredetileg nyolcan adták le a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlószelvényt, a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik indított saját jelöltet. Ugyanakkor a függetlenek között megtalálható a Véderő elnevezésű szervezet országos parancsnoka és visszalépéséig szerepelt a szavazólapon a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője is.
Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy április 18-án, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Tábi László, a 2800 lakosú település korábbi vezetője.
A végső összesítés szerint, függetlenként indul a poszt megszerzéséért Bernáth Magdolna, Eszes Tamás (a Véderő országos parancsnoka), Maka Barnabás, Matalik Ferencné (a község jelenlegi alpolgármestere), Nádudvari Károly és Simó István. Juhász Oszkár a Jobbik színeiben, mint a párt helyi szervezetének vezetője aspirál a faluvezetői székre.

Pata választott: a cigánybűnözésnek legyen vége!
Korábban írtuk:
A cigány-magyar ellentét történetének egyik mérföldköveként is tekinthetünk a mai polgármester-választásra. Nyolc jelölt közül választhatnak a pataiak, köztük van a magyar adófizetői pénzen eltartott cigányvezető, Juhász Oszkár, a Jobbik jelöltje, valamint Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka.
A kérdés adott tehát: tovább süllyed a cigánybűnözés fertőjébe a Heves megyei település vagy elindul egy rendteremtő folyamat. A válasz első részét ma estére már bizonyosan megismerjük, a végeredményre azonban biztosan várni kell még néhány hónapot – abban az esetben persze, ha nem narancsnyáj által burkoltan támogatott jelölt győz. A feladata azonban igazán embert próbáló: Gyöngyöspatának most akár arra is esélye van, hogy modellértékű településsé váljon, akárcsak Érpatak.
Hogy merre indulnak a pataiak? Nos, estére kiderül.
(Kuruc.info - Barikád - MTI nyomán)