Csak jobbikos képviselők maradtak az Országgyűlés első őszi ülésnapjának utolsó „vitájára”, gyakorlatilag kivonult az Országgyűlésből a Fidesz-KDNP, az MSZP és az LMP is, holott a honatyák kötelező jelenlétét írja elő a Házszabály az ülések egészére. Novák Előd így is érvelt módosító javaslatai mellett, a levezető elnökkel pedig kimondatta: Képíró Sándor a cionista ámokfutás áldozata lett.

"Halaszthatatlan közfeladatra" való hivatkozással éjszaka is lehet lógni


Sikerült kikergetnie a kufárokat
„Köszönöm figyelmeteket” – frakciótársai felé fordulva így zárta parlamenti felszólalását a Jobbik alelnöke, miután más párt képviselői már nem voltak jelen a múlt hétfői Országgyűlésen. Bár hosszú nyári szüneten vannak túl a honatyák, az első ülésről máris leléptek a hétfő esti szavazások után, amikor is rendszerint megkezdődik számukra „a hosszú hétvége”. Na jó, vannak persze olyan álláshalmozó supermanek is, akik nem lazsálnak: több ilyen főállást is el tudnak látni tisztességgel. Egyedül a Jobbikban tiltották meg a politikusi álláshalmozást, épp Novák Előd javaslatára.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere

A magyar nyelv napjáról szóló országgyűlési határozat részletes vitájában az Anyanyelvápolók Szövetségének tagjaként felszólaló jobbikos politikus kifogásolta is, hogy a kormánypárti padsorok teljesen kiürültek, nincs kivel vitázzon. Szavazásra persze ilyenkor nem kerül sor…
Még érdekesebb volt az ezt követő napirend utáni felszólalása Novák Elődnek: erről már az utolsó LMP-s és az addig még jelenlévő államtitkár is távozott. Már az elnök által kötelezően beolvasott cím elborzaszthatta őket: Képíró Sándor a cionista ámokfutás áldozata lett. Novák „a holokausztipar részeként működő jeruzsálemi Simon Wiesenthal központ” kegyeletsértő vezetőjéről, Efraim Zuroff „megélhetési zsidóról” beszélt, majd Képíró Sándor kapcsán fapofával visszautalt a levezető elnök Latorcai János kötelező szavaira: „ahogy elnök úr is mondta: a cionista ámokfutás áldozata lett.” A Novák Előd mellett ülő Szabó Gábor diszkrét mosolyán látszik is, milyen szorult helyzetbe hozta ezzel az Országgyűlés alelnökét a jobbikos felszólaló.

Képíró Sándor temetésére szeptember 24, szombaton 13 órától kerül sor Sarkadon, a Szigeti temetőben. Utána, 16:30-tól a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tart nyilvános gyűlést (a pontos helyszín csak a rendezvény előtt két-három nappal lesz publikus).

A fényképeket Zakó László jobbikos képviselő készítette
(Kuruc.info)