Törvénnyel tiltaná ki a jobbikosokat az Országgyűlésből a kormányoldal – derül ki Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnökének nyilatkozatából, aki szerint „tenni kell valamit az elmúlt másfél évben elharapódzó, a törvényhozás méltóságát sértő megnyilvánulásokkal szemben”. Novák Előd Jobbik-alelnök alábbi közleménye szerint inkább a kommunista vezetőket kellene törvénnyel kitiltani a közéletből.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere

Nem az a típus, akit el lehet némítani
A készülő törvényjavaslat szerint „ideiglenesen kitiltják az Országgyűlésből a botrányosan viselkedő képviselőt”. Azonban vélhetően megint nem azt fogják botrányosnak minősíteni, ha az MSZP-sek pl. izraeli kitűzővel jelennek meg az elvileg magyar Országgyűlésben, vagy hogy az LMP-sek gyakran tornacipőben és farmerban, illetve otthonkában járnak be a nemzet templomába. Nem azt minősítik majd a törvényhozás méltóságát sértőnek, ha az „üléshalmozó” fideszesek biodíszletként csapják be a tévénézőket (mindig az éppen felszólaló köré ülve, hogy leplezzék az álláshalmozó kétharmad kilenctizedes távolmaradását a vitákról), hanem azt, ha a jobbikosok ezeket szóvá teszik (akár pl. szimbolikusan karikás ostort ajándékozva a levezetőnek a valójában méltatlan zsibvásár felszámolása érdekében), vagy ha valamilyen látványos akcióval próbálja a média elhallgatását megtörni a nemzeti ellenzék.

A zsibvásár vagy a karikás ostor méltatlan a nemzet templomához?
A Jobbik a napokban ismét benyújtja többször leszavazott, rendszerváltó javaslatát: ki kell zárni a közéletből, aki tevékeny szerepet vállalt a korábbi szocialista államélet irányításában, aki az állampárt vezető tisztségviselőjeként vagy fegyveres szervezet vezetőjeként közreműködött a magyar nép elnyomásában, a kommunista diktatúra fenntartásában. A „fülkeforradalmároknak” dönteniük kell: az egykori cenzor Lendvai Ildikót, az MSZMP KB-tag Kovács Lászlót, a KISZ KB egyik tanácselnökét, Gyurcsány Ferencet és hasonszőrű társait vagy inkább a jobbikosokat tiltanák ki az Országgyűlésből? - teszi fel a kérdést Novák Előd, most még képviselőként.

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata helyére nemcsak az elhíresült Rákosi-Orbán montázst, hanem egy másik prototípust is javasolt Novák. Az új Alaptörvényhez benyújtott összes jobbikos módosító javaslatot leszavazták a Nemzeti Együttműködés Rendszerében

A román EU-csatlakozás feltétel nélküli megszavazásának megzavarása miatt 2005-ben már kitiltották egyszer Novákot, de 2010-ben képviselőként ment vissza
(Kuruc.info)