Már egy éve vizsgálódnak a Malévval kapcsolatban a hatóságok, de a nyomozás több részletét államtitokká minősítették - írja a Blikk.

A Fővárosi Főügyészség milliárdos értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával vizsgálódik, a napilap információi szerint meghallgatták már többek közt a Malév korábbi vezérigazgatóját, Leonov Pétert és a korábbi orosz tulajdonost, Borisz Abramovicsot is.
Leonov ügyvédje, Papp Lajos megerősítette, az ügyet titkosították, ezért részleteket nem is árult el, mindössze annyit: Leonovot tanúként hallgatták ki, aki a Malév végéért semmilyen formában nem érzi magát felelősnek. A lap szerint az ügy titkosítására azért került sor, mert több politikus neve is felmerült a nyomozás során, köztük olyanoké is, akik jelenleg is mentelmi joggal rendelkeznek.
A fenti nyomozásnak nincs köze a légitársasággal kapcsolatban az elmúlt hetekben induló vizsgálatokhoz: januárban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos is öt feljelentést tett a cég ügyeivel kapcsolatban. Egyebek között a légitársaság 2007-es privatizációját - a cég részvényeit az AirBridge Zrt. vehette meg, amely egyik nagyrészvényese Borisz Abramovics volt -, a légitársaságnak adott egyes garanciákat, valamint a Malév visszaállamosítását találta gyanúsnak. Budai szerint korábbi pénzügyminisztereket is terhel felelősség a Malév megroppanása miatt.
(MTI nyomán)